Κίνδυνος να μείνει το ΕΚΑΒ χωρίς ασθενοφόρα

Βαθμολογία

21/7/2015

Τον με σαφήνεια πλέον διαγραφόμενο κίνδυνο να μείνει το ΕΚΑΒ χωρίς ασθενοφόρα αναδεικνύει ξανά το Σωματείο Ιατρών ΕΚΑΒ, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του: «Στις 16/07/2015 το ΔΣ ΕΚΑΒ αποφάσισε την ακύρωση του διαγωνισμού για τη προμήθεια ασθενοφόρων και παραπέμπει στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων το θέμα, με σκεπτικό να επιτραπεί η περαιτέρω διαπραγμάτευση με CITROEN και FIAT με σκοπό τη μείωση της τελικής τιμής.

Δυστυχώς όπως έγινε γνωστό από κύκλους της Διοίκησης οι ημερομηνίες είχαν εκπνεύσει και δεν ήταν δυνατόν ακόμα και με θετική απόφαση να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός μέχρι 31/12/2015 όπως προβλέπεται. Ο δρόμος της διαπραγμάτευσης μετά τους ατυχείς χειρισμούς είναι δυστυχώς υποχρεωτικός, απαιτούνται όμως κάποιες προϋποθέσεις: Η έγκριση από την αρμόδια αρχή του αιτήματος για διαπραγμάτευση και να γίνει δεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση μια ακόμα παράταση του ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί την προμήθεια.

Το Σωματείο Ιατρών ΕΚΑΒ από τον Ιανουάριο του 2014 με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας και έγγραφη ενημέρωση όλων των μελών του ΔΣ ΕΚΑΒ, είχε ζητήσει την έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού επικαλούμενο τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις καθώς και τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας ΕΚΑΒ. Είχαμε μιλήσει για τον κίνδυνο να μείνει το ΕΚΑΒ χωρίς ασθενοφόρα και Κινητές Ιατρικές Μονάδες σε περιφέρειες όπου είναι συγκεντρωμένος μεγάλος αριθμός κατοίκων, να συνεχιστεί η σημερινή απαξίωση και εξαθλίωση με θύματα τους πολίτες και τους εργαζόμενους. Δυστυχώς κάποια μέλη του ΔΣ ΕΚΑΒ φρόντισαν με την πολύμηνη αρνητική τους στάση να οδηγήσουν την κατάσταση στα άκρα. 

Το Σωματείο Ιατρών θα παρακολουθεί τη νέα εξέλιξη του διαγωνισμού και θα επανέλθει. Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του ΕΚΑΒ και δε θα διστάσουμε να στραφούμε νομικά εναντίον παντός υπευθύνου σε περίπτωση αποτυχίας. Το ΕΚΑΒ δεν έχει την πολυτέλεια να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ασθενοφόρα, σας ενημερώνουμε ότι ακόμα και όλα να γίνουν άριστα και γρήγορα θα χρειαστεί σίγουρα περισσότερο από ένας χρόνος και για τα καινούργια ασθενοφόρα. Με το χρόνο πλέον εχθρό του ΕΚΑΒ».

Πηγή : www.eleftheria.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.