Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία και εθελοντές του Δήμου Λαγκαδά για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

 

2/8/2015

Με την έναρξη της θερινής περιόδου, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά με την συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δασαρχείο) σε συνεδρίασή του αποφάσισε συγκεκριμένες προληπτικές ενέργειες για την προστασία των ευαίσθητων περιοχών του Δήμου .
Ο Δήμος Λαγκαδά βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνδράμοντας με προσωπικό και οχήματα στο έργο της πυροπροστασίας.

Η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας έχει προχωρήσει στην διάνοιξη δασικών δρόμων που είχαν αποκλειστεί λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα των πυροσβεστικών οχημάτων. Επίσης, σε συνεργασία με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Λαγκαδά, η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας έχει προχωρήσει στον έλεγχο και την καταγραφή των σημείων υδροληψίας σε διάφορες δασικές εκτάσεις της περιοχής μας, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εφοδιασμό των οχημάτων της πυροσβεστικής.
Τρία υδροφόρα οχήματα του Δήμου Λαγκαδά είναι άμεσα διαθέσιμα για τον εφοδιασμό των οχημάτων της πυροσβεστικής υπηρεσίας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα επίσης βρίσκονται το προσωπικό και τα οχήματα της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου (γκρέιντερ, φορτωτής, φορτηγά, jcb) για την ενίσχυση του έργου δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Σε συνεργασία με το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών – Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ) Λαγκαδά, πραγματοποιούνται τακτικές περιπολίες στις περιοχές υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση πυρκαγιάς.

Ενισχυτικά, έχει δημιουργηθεί υπό την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά, ένα δίκτυο εθελοντών Δημοτών σε κάθε Δημοτική Ενότητα, το οποίο είναι έτοιμο να συνδράμει εθελοντικά είτε με προσωπική εργασία είτε με την διάθεση ιδιωτικών οχημάτων (αγροτικά μηχανήματα) στο έργο της πυρόσβεσης. Τέλος, κατά τις ημέρες όπου καταγράφονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, ο Δήμος Λαγκαδά διαθέτει ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Οι Δημότες μπορούν μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά www.lagadas.gr, να ενημερώνονται άμεσα για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας, τους χάρτες πρόβλεψης κινδύνων πυρκαγιάς και τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις δασικές πυρκαγιές και τον καύσωνα. Έντυπο ενημερωτικό υλικό με οδηγίες αυτοπροστασίας έχει επίσης διανεμηθεί και μέσω των ΚΕΠ του Δήμου μας.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία και υπόδειξη επικίνδυνων σημείων, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά: 23943 30022
Αμαξοστάσιο Δήμου Λαγκαδά: 23940 25243
ΕΣΕΠΑ Λαγκαδά: 6955455582 – 6974415135 – 6977811027

Πηγή : www.seleo.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.