Ημερίδα Ναυαγοσωστικής Μνήμης-Τιμής του Χθες και του Σήμερα

 

24/10/2012

Με την συμμετοχή σημαντικών οργανισμών της Ελλάδας και του εξωτερικού, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «Ημερίδα Μνήμης-Τιμής του Χθες και του Σήμερα» στο Δημαρχείο Π. Φαλήρου όπου τιμήθηκαν αξιόλογες προσωπικότητες της ναυαγοσωστικής και της δημόσιας υγείας, έγιναν ομιλίες και προβολή ντοκιμαντέρ.
Η εκδήλωση συν-διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας – Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑ), την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) και το International Swimming Hall of Fame (ISHOF) στο δημαρχείο του Π. Φαλήρου. Ο σκοπός των φορέων ήταν να αναδείξουν το έργο τους και να τιμήσουν άτομα που υπηρέτησαν την δημόσια υγεία και την ναυαγοσωστική εντός και εκτός Ελλάδας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο «πατέρας της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής», Λουκάς Μπισταράκης. Σε ηλικία 9 ετών και με το όνειρο να γίνει ναυαγοσώστης, έμαθε κολύμπι στην στέρνα επειδή είχε διαβάσει στην εφημερίδα ότι Αυστραλοί ναυαγοσώστες έσωσαν από καρχαρία ένα λουόμενο. Επί μισό αιώνα, αφιέρωσε την ζωή του στον εθελοντισμό ιδρύοντας τις πρώτες αναγνωρισμένες σχολές στην Ελλάδα (το Ινστιτούτο Κολυμβήσεως Ναυαγοσωστικής και την Σχολή Αυτοδυτών-Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού), πλήθος σωματείων, οργάνωσε συνέδρια και παρελάσεις, συνέταξε νόμους, έσωσε ζωές και δίδαξε στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε κορυφαίους οργανισμούς.
Το ISHΟF, απένειμε έπαινο σε έξι σημαντικές Την εκδήλωση πλαισίωσαν με όμορφους χαιρετισμούς που ανέδειξαν την συνεργασία των συν-διοργανωτών και την ιστορική βαρύτητα της εκδήλωσης, ο George Frowick (Μορφωτικός Ακόλουθος της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα), ο Βασίλης Χαvτζόπουλος (Εκπρόσωπος Σχολής Αυτοδυτών-Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ, Ειδικός Επιτροπής Εκπαίδευσης ILSE), ο Αντώνης Πετμεζάς (Γ.Γ. ΕΕΣ) και ο Ανδρέας Δούμας (Αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου). Οι περίπου 200 θεατές χειροκρότησαν θερμά τους τιμηθέντες, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους για την εκδήλωση και την επιθυμία να επαναληφθούν παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Πατήστε για Μεγέθυνση

Σχολή Αυτοδυτών Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.