Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Π.Τμήματος Κισάμου :Τελετή Υπόσχεσης Εθελοντών

 

3/8/2015

Σε κλίμα χαράς αλλά και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο η απονομή πτυχίων και η Τελετή Υπόσχεσης των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Π.Τμήματος Κισάμου.
Είκοσι εννέα νέοι εθελοντές, με εφόδιο τις γνώσεις τους και με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, υποσχέθηκαν να εργάζονται εθελοντικά σε τοπικό και εθνικό επίπεδο υπηρετώντας τον άνθρωπο ανεξαρτήτως πολιτισμικής, ιδεολογικής και φυλετικής ταυτότητας.
Με κοινό όραμα μια κοινωνία ισότητας προσφοράς και αγάπης, δεσμεύτηκαν να κάνουν πράξη τις αρχές του Ερυθροσταυρικού κινήματος, αρχές που χρόνια τώρα διδάσκονται, διαδίδονται και προωθούνται μέσω των εθελοντών του , θεμελιώνοντας έτσι την παγκόσμια ειρήνη και διακηρύσσοντας και εδραιώνοντας το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ανεξαρτησία Ενότητα, Ανθρωπισμός, Εθελοντισμός, Ουδετερότητα, Παγκοσμιότητα, Αμεροληψία.
Στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, δεδομένης της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και ανισότητας, υπάρχει η ανάγκη για εθελοντική δράση, για αλληλεγγύη για αγάπη.Αυτό είναι το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες εκφωνώντας τον όρκο τους!
 

 
“Υπόσχομαι!
Πίστη στο ανθρώπινο ιδεώδες.
Να προστατεύω την υγεία και την ζωή των συνανθρώπων μου και να σέβομαι την ανθρώπινη προσωπικότητα.
Να προσφέρω πάντοτε εθελοντικά τις υπηρεσίες μου, χωρίς διάκριση εθνικότητας φυλής-θρησκείας, κοινωνικής τάξης ή πολιτικής τοποθέτησης.
Να παραμένω πάντοτε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες πιστός φορέας του συνθήματος μας,
ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.”

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, με την ιδιότητα του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Κισάμου ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία του εθελοντισμού και την αξία της ίδρυσης Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών στην Κίσαμο.«Αντίδοτο στις πολλαπλές κρίσεις των καιρών μας η εθελοντική προσφορά στον συνάνθρωπο, καθώς πρώτος και αιώνιος εθελοντής αγάπης υπήρξε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ο Οποίος έδωσε την ζωή Του υπέρ του κόσμου ζωής και σωτηρίας». Ο Dr.Αντώνιος Αυγερινός,πρόεδρος του Ε.Ε.Σ ο οποίος ήλθε στην Κρήτη ειδικά για την Τελετή, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο για την πρόσκληση, εξέφρασε τον θαυμασμό του για το προνοιακό έργο που η Μητρόπολις επιτελεί, καθώς είχε προηγηθεί ξενάγηση στο Αννουσάκειο Ίδρυμα της Μητροπόλεως, και αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο έργο του Ε.Ε.Σ., που όπως σημείωσε «αποτελεί την μεγαλύτερη, παγκοσμίως και Πανελληνίως, εθελοντική οικογένεια με χιλιάδες εθελοντές Ερυθροσταυρίτες».Κάλεσε δε όλους να στηρίζουν τον Ε.Ε.Σ.. Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθησαν ο Τομεάρχης του Σώματος Σαμαρειτών κ. Ιωάννης Μακρής, οι Πρόεδροι και οι Αρχηγοί των Σαμαρειτών των Π.Τ. Κρήτης,εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Αεροπορίας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η νέα Διοίκηση του Π.Τ. Κισάμου που είναι οι εξής:Αρχηγός κ. Πετρόπουλος Παναγιώτης, Υπαρχηγός Κ. Καπής Στέφανος, Υπαρχηγός κ. Τακτικάκη Νεκταρία.

Φωτογραφίες: Dimitra Glariti

Πηγή :www.facebook.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.