Συνάντηση της Π.Ε.Ε.Π.Σ. με τον Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας

 

22/10/2012

Mε τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη συναντήθηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Μάκη Τσιουγκρή, τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Πετρά, τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Ζέρβα και τον Οργανωτικό Γραμματέα Νικόλαο Μαρκοζάνη.

Η συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, τόσο για την πορεία του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη, όσο και για τα προβλήματα που υπάρχουν. Συγκεκριμένα έγινε αναφορά:

1) Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εφαρμογή του νέου Νόμου (Ν.4029/2011), καθώς και οι εσωτερικές αγκυλώσεις στο Π.Σ., οι οποίες υποβαθμίζουν τον θεσμό και μειώνουν την προσέλευση συμπολιτών μας.

2) Στην εκπαίδευση και πιστοποίηση των Εθελοντών Πυροσβεστών.

3) Στο διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον πολλών Δήμων, ανά την επικράτεια, για την ίδρυση Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων στις περιοχές ευθύνης τους και την μη αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος από το Π.Σ.

4) Στο συνεχιζόμενο πρόβλημα της μη χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας, αν και αποτελεί πλέον (βάσει του νέου νόμου) υποχρέωση της Πολιτείας και για το πώς δύναται αυτό να διευθετηθεί άμεσα.

Από την πλευρά του ο κ. Γενικός όχι μόνο τόνισε την εμπιστοσύνη του προς τον θεσμό, αλλά επισήμανε ότι για τις δυτικές κοινωνίες αποτελεί μονόδρομο και προϋπόθεση η ανάπτυξη τέτοιων προσπαθειών. Διαβεβαίωσε το Προεδρείο ότι θα μελετήσει πολύ προσεκτικά τα θέματα που άπτονται της καλής λειτουργίας του θεσμού, κι έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του δικτύου των Εθελοντικών Κλιμακίων, ανά την επικράτεια. Αναφορικά δε με τα Μέσα Ατομικής Προστασίας κατανόησε πλήρως την αναγκαιότητα της χορηγίας τους και δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το ζήτημα, έστω και με μία αρχικά σταδιακή χορήγηση βάσει κάποιων επιχειρησιακών κριτηρίων. Τέλος, ο κ. Γενικός έκλεισε την συνάντηση με την προτροπή και για μελλοντικές επαφές με την Ένωση, καθ’ ότι τα θέματα είναι πολλά και το πεδίο συνεργασίας μεγάλο.

Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. κατέθεσε και έγγραφο υπόμνημα των θέσεων και των προβλημάτων της κι ευχαρίστησε θερμώς για την συνάντηση και την επί μακρόν συνεργασία.

Απο το Γραφείο Τύπου της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.