Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά σε γκαράζ του Δήμου, σε δασική περιοχή του Μεσαγρού

 

14/8/2015

Μία ιδιαίτερα επικίνδυνη εστία φωτιάς εκδηλώθηκε σήμερα, μετά τις 13:10 το μεσημέρι, σε δασική περιοχή του Μεσαγρού, δίπλα στον κεντρικό δρόμο Αίγινας – Μεσαγρού, στο χώρο που βρίσκονται εγκαταστάσεις και χώρος στάθμευσης του Δήμου Αίγινας. Εντός του περιφραγμένου χώρου, βρίσκονταν μεγάλες ποσότητες από κλαδέματα, απορρίμματα, φύκια και ογκώδη αντικείμενα. Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, για το θέμα είχαν συγκεντρωθεί υπογραφές κατοίκων και πριν από 15 ημέρες είχα κατατεθεί στο Δήμο Αίγινας. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ή όσοι έχουν κοντά σε αυτό το σημείο ιδιοκτησίες, φοβόντουσαν ότι συγκέντρωση τόσο, μεγάλων ποσοτήτων από τέτοιου είδους υλικά, δίπλα στα πεύκα που αποτελούν μέρος μίας μεγάλης και ιδιαίτερης ομορφιάς δασικής έκτασης, θα οδηγούσε σε καταστάσεις όπως η σημερινή. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία στο χώρο του γκαράζ είχε μεταφερθεί τεμαχιστής κλαδιών, με τον οποίο γίνονταν ο τεμαχισμός των κλαδεμάτων.Σε ερώτηση από πότε είχε διαπιστωθεί αυτή η πρακτική, η απάντηση ήταν ότι τουλάχιστον τους τελευταίους δύο μήνες.

Να σημειώσουμε ότι η επέμβαση του Πυροσβεστικού Σταθμού, αλλά και εθελοντών που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο ήταν καίρια. Μάλιστα περαστικοί ή κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που είδαν την εστία στο ξεκίνημά της, καταγγέλλουν ότι στο σημείο δεν υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας και έτσι δεν μπορούσα να επικοινωνήσουν με την πυροσβεστική υπηρεσία. Αρκετοί επίσης που περνούν από το σημείο τακτικά, παρατήρησαν ότι η τοποθέτηση το κυρίως όγκου των κλαδεμάτων και των απορριμάτων, είχε γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να να μην είναι ορατή από το δρόμο.

Λόγω του σημείου στο οποίο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις, δημιουργήθηκαν επιπλέον σημεία φωτιάς στο ρέμα, σε απόσταση αρκετών μέτρων, αλλά ευτυχώς κατασβέστηκαν προτού λάβουν μεγαλύτερη έκταση. Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η φωτιά δεν μεταδόθηκε στην απέναντι πλευρά του δρόμου, οπότε και το μέτωπο θα μπορούσε να “ξεφύγει”. Σε επικοινωνία με τον αξιωματικό υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, είπε ότι η εστία έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και έχει περιοριστεί εντός των εγκαταστάσεων.
Ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αίγινας επιχείρησε τουλάχιστον με έξη πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στο σημείο του συμβάντος έφτασαν δύο υδροφόρες του δήμου, ενώ στην όλη επιχείρηση συμμετείχε και ένα σκαπτικό μηχάνημα. Στο σημείο της επιχείρησης ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού Μανώλης Λεούσης και δημοτικοί υπάλληλοι.

Να υπενθυμίσουμε ότι για το συγκεκριμένο σημείο είχαν εκφραστεί πολλές φορές στο παρελθόν φόβοι για φωτιά, καθώς και στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί για την απόθεση κλαδεμάτων και απορριμάτων. Τότε, υπήρχαν μεθοδευμένες αντιδράσεις καθώς το ζήτημα είχε γίνει ευρύτερα γνωστό. Τέλος, για το ίδιο ζήτημα υπήρχε σήμερα δημοσίευμα σε τοπικό μέσο, οι φόβοι του οποίου δυστυχώς  επαληθεύτηκαν.

Πηγή : www.aeginaportal.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.