Διαμαρτυρία πυροσβεστών στον Πανούση για την … γραμμή Πεδίον του Άρεως- Ελαιώνας

 

17/8/2015

Ακολουθεί η επιστολή των πυροσβεστών στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, με τίτλο, “Μεταφορικό έργο από το Πυροσβεστικό Σώμα”.
Κύριε Καθηγητά
Μετά από αναφορές συναδέλφων, πληροφορηθήκαμε ότι με εντολή της πολιτικής ηγεσίας, αποφασίστηκε σήμερα το μεσημέρι, το Πυροσβεστικό  Σώμα, να προσθέσει στις αρμοδιότητές του της παροχή συγκοινωνιακού έργου στο κέντρο της Αθήνας, μεταφέροντας  με τα πυροσβεστικά λεωφορεία από το Πεδίον Άρεως  στον  Ελαιώνα τους εκεί προσωρινά διαμένοντες.

Θα πρέπει να σας επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την αποστολή και τις αρμοδιότητες του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν συμπεριλαμβάνεται η παροχή μεταφορικού – συγκοινωνιακού έργου, μεταφοράς  ιδιωτών. Επίσης για τα βοηθητικά  αλλά και πυροσβεστικά οχήματα, υπάρχει ειδικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη χρήση τους, την δικαιολόγηση των καυσίμων τους και την αποστολή τους.

Η νέα αυτή αποστολή για τη μεταφορά ιδιωτών, που προφανώς δεν υπάρχει  θέμα ασφάλειας, όπου και θα επιλαμβανόταν η ΕΛ.ΑΣ, ή ιατρικής βοήθειας, όπου και θα επιλαμβανόταν το ΕΚΑΒ, ή άλλου κινδύνου, μιας και θα υπήρχε πυροσβεστική επιχείρηση σε εξέλιξη, υπάγεται στους δημοσίους ή ιδιωτικούς φορείς που έχουν αποστολή το συγκοινωνιακό – μεταφορικό  έργο.

Σε κάθε περίπτωση, αν αποτελεί  νέα πολιτική επιλογή της γενικότερης εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, η  ενεργέστερη μετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος και πυροσβεστικού προσωπικού και στις δράσεις αυτές, ιδιαίτερα την σημαντική αυτή στιγμή της ανεξέλεγκτης έξαρσης του φαινομένου,  παρακαλούμε όπως  θωρακίστε μας θεσμικά, προβλέποντας την όποια νέα δράση στην αποστολή μας, και τροποποιείστε άμεσα όλα τα σχετικά θεσμικά κείμενα, ώστε τόσο η πυροσβεστική διοίκηση, όσο και το  εμπλεκόμενο πυροσβεστικό προσωπικό, να λειτουργεί εντός αρμοδιότητας και με όλα τα προβλεπόμενα επίπεδα ασφάλειας.

Τέλος να επισημάνουμε ότι  ο Έλληνας Πυροσβέστης, βγάζει πάντα “ασπροπρόσωπη” την κρατική μηχανή, καλύπτοντας ‘γρήγορα άμεσα. αποτελεσματικά  και φθηνά”  τα απρόβλεπτα προβλέψιμα. Δυστυχώς όσο τα καταφέρνει δέχεται το ευχαριστήριο κτύπημα  στην πλάτη, όταν όμως “στραβώνει”, βρίσκεται μόνος αντιμετωπίζοντας το ανάθεμα και την δικαική ζυγό.”

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
Για την ΠΟΕΥΠΣ Δημήτρης Σταθόπουλος
Για την ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.