Πρόσκληση σε Ημερίδα Εθελοντισμός

 

26/11/2012

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης σε συνεργασία με το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, οργανώνουν με την ευκαιρία της Ημέρας του Εθελοντισμού, την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και από ώρας 10:00-14:00, Ημερίδα ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δημαρχείου Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης (Ελ.Βενιζέλου 2 & Ηγ.Μακρυγιάννη, Πεντέλη).

Τα θέματα της Ημερίδας είναι τα εξής:
1. Θεσμικά – Οργανωτικά και Διοικητικά Θέματα του Εθελοντισμού.
2. Ανάπτυξη του Εθελοντισμού (μέθοδοι – Διαδιακασίες)
3. Ο Εθελοντισμός στις δράσεις του Σχεδίου «Ξενοκράτης» (Πυροσπροστασία-Πυρασφάλεια/Χιονοπτώσεις/Πλημμύρες/Σεισμοί/Διασώσεις).
4. Ο Εθελοντισμός στις δράσεις Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και στις δράσεις ασφάλειας των πολιτών και των ιδιοκτησιών τους.
5. Ο Εθελοντισμός στην στήριξη του Περιβάλλοντος (καθαρισμοί Δασών- Δενδροφυτεύσεις-Ποτίσματα)
6. Εθελοντισμός – στελέχωση – εξειδίκευση – εξοπλισμός – μέσα – οχήματα – μηχανήματα.

Τα θέματα θα παρουσιαστούν από έμπειρους εθελοντές και θα διατεθεί χρόνος σε κάθε θέμα χωριστά για συζήτηση – ανταλλαγή απόψεων.

Παρακαλούνται οι φορείς, κάτοικοι, δημότες του Δήμου Πεντέλης και των άλλων περιοχών, να συμμετάσχουν στην ημερίδα, δηλώνοντας συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2132050018 κα Μερόπη Καπετανοπούλου, 2108040580 & Φαξ: 2106132333 ή ηλεκτρονικά: zounis@bns.gr – kapetanopoulou@melissia.gr – kelly_diako@hotmail.com.

Συντονιστική Σύσκεψη για ρύθμιση λεπτομερειών, θα γίνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 28/11 ώρα 17:00 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δ.Κ. Πεντέλης.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης
Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.