Πολιτική Προστασία, εθελοντισμός και διαχείριση κρίσεων. Υφιστάμενη κατάσταση, προτάσεις πολιτικής για το μέλλον

 

23/8/2015

Η παρούσα πτυχιακή εργασία με θέμα: «Πολιτική Προστασία, Εθελοντισμός και Διαχείριση Κρίσεων. Υφιστάμενη κατάσταση, προτάσεις πολιτικής για το μέλλον» πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας του μαθήματος ‘Πολιτική Άμυνα’ της Σχολής Ανθυποπυραγών στη Πυροσβεστική Ακαδημία Αθηνών. Στο σημείο αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ειλικρινείς και θερμές ευχαριστίες μας, σε όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας. Και πρώτα απ’ όλα τον επιβλέπων καθηγητή Κο. Κουτσουμπέλη Παναγιώτη, με τη συνεχή καθοδήγηση, την αμέριστη υποστήριξη και εμπιστοσύνη, τις ουσιώδεις συμβουλές, καθώς και την αδιάκοπη συμπαράσταση και ενθάρρυνση που μας παρείχε σε όλο αυτό το διάστημα.

Επιπλέον:

 Τον Αρχιπύραρχο Κο. Φωστιέρη Ιωάννη (Δκτη Πυροσβεστικής Ακαδημίας).
 Τον Πύραρχο Κο. Ραγκαβά Δημοσθένη (Δκτη Σχολή Ανθυποπυραγών).
 Τον Αντιπύραρχο Κο. Λαγουδάκη Νικόλαο (Κοσμήτορα Πυροσβεστικής Ακαδημίας)

Την Πυραγό Κα. Συκοβέλη Βασιλική (για τις εύστοχες παρατηρήσεις της κατά τη διάρκεια δημιουργίας της, και της τελικής παρουσίασης). Όλους τους καθηγητές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας για τις πολύτιμες γνώσεις που μας προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια, τη πολύτιμη αυτή στήριξη, που μας έδωσαν όλα τα εφόδια ώστε να γίνουμε σωστοί Άνθρωποι και αυτό είναι κάτι που δεν μαθαίνεται, αλλά μεταδίδεται, ιδιαίτερα: Τον Καθηγητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Κο. Τουλιάτο Παναγιώτη και την Καθηγήτρια της Πυρ/κής Ακαδημίας Κα. Φιλολία Αργυρώ. (Οι σημαντικές υποδείξεις και συμβουλές αυτών μας κατεύθυναν σ’ ένα σωστό τρόπο σκέψης πάνω απ’ όλα και μας προσέφεραν σημαντικά εφόδια για την μετέπειτα ζωή μας). Επιπρόσθετα τους υπάλληλους της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων, Εθελοντισμού – Εκπαίδευσης και Εκδόσεων Κα. Κακαλιάγκου Όλγα (την αμέριστη υποστήριξη, υπομονή, εμπιστοσύνη, για την παραχώρηση της συνέντευξης και τις εύστοχες παρατηρήσεις της στη τελική παρουσίαση της εργασίας). Τον πρώην Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Κο. Κοκολάκη Νικόλαο (την αμέριστη προθυμία). Την υπάλληλο της Περιφέρειας Αττικής, την Κα. Ασπασία Καραμάνου, Πολιτικό Μηχανικό, Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας ΠΕ ΚΤ, Περιφέρεια Αττικής (την αμέριστη υποστήριξη και εμπιστοσύνη, τις ουσιώδεις συμβουλές).

Καθώς και τις θερμές ευχαριστίες στους συναδέλφους από τους Σταθμούς της Ελλάδας και της Κύπρου:

 • α) 9ος Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηνών.
 • β) 6ος Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηνών.
 • γ) 5ος Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηνών.
 • δ) 4ος Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηνών.
 • ε) Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή Λευκωσία.
 • στ) Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου Λευκωσία.

Ιδιαίτερα:
Πυροσβέστες: Κωνσταντινίδης Πανίκκο, Μιχαλάκης Ορφανού, Κουδούνα Έλενα.
Αρχιπυροσβέστης: Πιττσιλό Δημήτριο. Λοχίας Ολύμπιος Κώστας.
Την Πολιτική Άμυνα της Κύπρου, ιδιαίτερα: Τον Επαρχιακό Διευθυντή Πολιτικής Άμυνας Λευκωσίας Κο. Νικόλα Πάρη και την Βοηθό Επαρχιακή Διευθύντρια Πολιτικής Άμυνας Λευκωσίας Κα. Μικαέλλα Μαλά (για τη συνέντευξη που μας παραχώρησαν, την αμέριστη υποστήριξη και εμπιστοσύνη, τις ουσιώδεις συμβουλές, για την εκπόνηση της εργασίας μας). Τον Λοχαγό Κο. Λεωνίδα
Λεωνίδου για την εμπιστοσύνη και τη φιλοξενία στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς.

Και τις εθελοντικές ομάδες:

 • Εθελοντική ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρασφάλεια Βάρης.
 • Εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής (Ε.ΔΑΣ.Α.).
 • Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Εκάλης (Ο.Ε.Δ.Δ).
 • Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου Αττικής.
 • Μονάδα Αντιμετώπισης κινδύνων Ιπποκράτειου Πολιτείας (Μ.Α.Κ.Ι.Π.).
 • Εθελοντές της Γ.Γ.Π.Π. Ν. Φιλαδέλφειας.
 • Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης.
 • Εθελοντές, Όμιλος Φίλων του Δάσους

Τους συναδέλφους μας των φοιτητικών μας χρόνων, που έκαναν τα χρόνια αυτά μία πραγματικά αξέχαστη εμπειρία.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εκείνους που μας έμαθαν να «προσπερνούμε» και βοήθησαν να γίνουν «ανεκτοί» οι συμβιβασμοί των τελευταίων χρόνων:
τις οικογένειες μας, των οποίων η πίστη στις δυνατότητες μας αποτέλεσε αρωγός σε όλους τους στόχους και τα όνειρά μας, και οι οποίοι μας ανέθρεψαν σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον
χωρίς καμία στέρηση.

Δοκ.Ανθγός (15770) Παπούλιας Χαράλαμπος του Γεωργίου

Δοκ.Ανθγός (15711) Ομουρλόγλου Δημήτριος του Λαζάρου

Διαβάστε την πτυχιακή εργασία πατώντας την παρακάτω εικόνα για να αναγνώσετε online μέσω FlippingBook

Το Fire Rescue News σέβεται και αξιοποιεί αναλόγως την κάθε εργασία, άρθρο ή ρεπορτάζ που μας εμπιστεύεστε, σας ευχαριστούμε!

11 Comments

 1.  

  Αξιότιμε κ. Ρέτσιο,

  Σας ευχαριστούμε θερμά, για το σεβασμό και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.
  Όταν πρόκειται για ασφάλεια, ενημέρωση και για εκπαίδευση, για το γενικό καλό όλων μας, θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια.

  Με εκτίμηση Δημήτρης.

 2.  

  Σαν μέλος του Εξωραιστικού Συλλόγου Πηγαδάκια Βούλας ζητώ την ενημέρωση και πιθανή εκπαίδευση των μελών – κατοίκων στην πυρόσβεση. Ευχαριστούμε.

 3.  

  Κα Μπογιατζή καλημέρα και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας.

  Στην περιοχή Βούλας δραστηριοποιείται ήδη η Δημοτική Ομάδα Εθελοντών Βούλας, με την οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε. Η ομάδα έχει παρουσία στο facebook: http://on.fb.me/1IiM32w

  Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό, συνήθιως είναι διαθέσιμοι για τέτοιες εκπαιδεύσεις και ενημερώσεις μετά τις 31 Οκτωβρίου, οπότε λήγει η κινητοποίηση για τις δασικές πυρκαγιές.

 4.  

  Καλησπέρα σας.
  Νομίζω ότι το “όνειρο” του κ. Γαϊτανίδη έγινε πραγματικότητα, μιας και φαίνεται να άνοιξε επιτέλους ο δρόμος για τον “απεγκλωβισμό” και την ελεύθερη πρόσβαση στις πτυχιακές εργασίες. Ένα όνειρο που σίγουρα έγινε από πολλούς..
  Σας ευχαριστούμε για το πόνημα σας αγαπητοί Συνάδελφοι και καλή υπηρεσία-εξέλιξη σας εύχομαι.
  Να είμαστε καλά και να προχωράμε.
  Σωκράτης Παπαγεωργίου
  Πυραγός

 5.  

  Αξιότιμε κ. Παπαγεωργίου,

  Σας ευχαριστούμε για τα όμορφα λόγια σας. Θα αναφέρω ένα γνωμικό από το νομπελίστα ποιητή μας, τον Οδυσσέα Αλεπουδέλλη (Ελύτης) <Τρώγε την πρόοδο και με τα φλούδια και με τα κουκούτσια της>.
  Έτσι με την έρευνα, την εκπαίδευση, τη πίστη μας στους στόχους, την υπομονή και επιμονή, θα προσπαθούμε συνέχεια κ. Παπαγεωργίου, για την ασφάλεια των συναδέλφων και συμπολιτών μας.

  Με εκτίμηση Δημήτρης

 6.  

  Συγχαρητηρια στην προσπαθεια σας και ευχες για συνεχη επαγγελματικη αριστεια.
  Με εκτιμηση
  Αντωνης λιανος

 7.  

  Συγχαρητήρια για την εργασία σας, εύχομαι κάποια στιγμή να συνεργασθούμε επαγγελματικά σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού.

 8.  

  Επειδή σε κάθε περίπτωση “είναι καλύτερο να ανάβεις ένα κερί παρά να διαμαρτυρεσαι για το σκοτάδι” , μπράβο για το αποτέλεσμα και για την τοσο αξιόλογη προσπάθεια που κάνατε και που συνεχιζετε επίσης!

 9.  

  Αξιότιμη κ. Σαρλή

  Σας ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σας λόγια, με τη βοήθεια της υπηρεσία σας και τις γνώσεις σας, θα προσπαθούμε και θα ελπίζουμε για κάτι καλύτερο για το συνάδελφο και το συνάνθρωπο μας.

  Με εκτίμηση Δημήτρης.

 10.  

  Αξιότιμη κ. Βασιλική

  Σας ευχαριστούμε θερμά και να σας αναφέρω ένα γνωμικό “(Χορίλος επικός ποιητής)”. Την επιμονή της σταγόνας νερού να ανοίξει τη τρύπα στη πέτρα, έτσι κι εμείς προσπαθούμε…

  Με εκτίμηση Δημήτρης.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.