Παραιτήθηκε ο Γεν. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

 

27/8/2015

Ο Τάσος Μαυρόπουλος, γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, υπέβαλε την παραίτησή του στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Πανουση.

Ο κ. Μαυρόπουλος στο κείμενο της παραίτησής του κάνει λόγο για τα μνημόνια και την μνημονιακή πολιτική. Αναλυτικά:

“Αθήνα 27-8-2015

Προς κύριο Γιάννη Πανούση, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Κύριε Υπουργέ

Υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η κυβέρνηση και εσείς προσωπικά. Προσπάθησα να ανταποκριθώ στα καθήκοντα και στις αρμοδιότητές μου όσο το δυνατόν καλύτερα, ακολουθώντας το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη βουλή.
Από τις 25 Γενάρη μέχρι και τις 12 Ιούλη ο Ελληνικός λαός έδειξε καρτερικότητα, στήριξε την κυβέρνηση, δεν παραδόθηκε στην κινδυνολογία και τους εκβιασμούς και έκανε ό,τι του ζητήσαμε με αποκορύφωμα την 5η Ιούλη και το περήφανο και πατριωτικό ΟΧΙ στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υποθηκεύουν τη χώρα μας, υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο του λαού μας και τον παραδίδουν απροστάτευτο για εκμετάλλευση.

Η συμφωνία της 12ης Ιούλη ήταν ένα καίριο πλήγμα στη λαϊκή ετυμηγορία, στη λαϊκή κυριαρχία και στην κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Η συμφωνία αυτή είναι αντίθετη στις συνεδριακές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στις αποφάσεις της Κ.Ε., τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τις αρχές, τις αξίες της αριστεράς και τα συμφέροντα του λαού.
Η συμφωνία αυτή βασίζεται στην αντίληψη ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι μονόδρομος, ότι τα διορισμένα όργανα στην Ε.Ε. και παγκοσμίως μπορούν να επιβάλλουν πολιτικές αντίθετες στη βούληση του λαού και τους αντιπροσώπους του. Η αφήγηση ότι ακόμα και με μνημόνια θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του λαού και της κοινωνίας με μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα όσο η εκφρασμένη μέχρι σήμερα βεβαιότητά μας ότι με μόνο τη λαϊκή εντολή θα καταργούσαμε τα μνημόνια, με τη δομή που έχει σήμερα η Ε.Ε. και η ευρωζώνη.
Αυτή η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, δεν την πιστεύω και δεν μπορώ να την υπηρετήσω. Αυτή η πολιτική δεν πρέπει να εφαρμοστεί, πρέπει να ανατραπεί από ένα λαό αποφασισμένο και ένα ολοκληρωμένο εναλλακτικό σχέδιο που δεν επιδέχεται διλήμματα και εκβιασμούς.
Στους ανθρώπους με τους οποίους ανεξαρτήτως προέλευσης βρεθήκαμε στο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας κοινό αξιακό κώδικα και αντιλήψεις και αγωνιστήκαμε μέχρι σήμερα έχοντας τους ίδιους στόχους, εκφράζω την εκτίμησή μου, με τη βεβαιότητα ότι θα βρεθούμε πάλι κοντά στους αγώνες ενάντια σε αυτές τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές και το μνημονιακό δίκαιο που έχει υποκαταστήσει το δίκαιο της χώρας μας, διεκδικώντας ένα καλύτερο κόσμο με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Πηγή : https://news.makedonias.gr

1 Comment

  1.  

    Καλά τα λέει ο Κος Μαυρόπουλος . Μπορεί να μας πει για τη σύμβαση της ΝΑΜΣΑ τι γνώμη έχει ; Συνεχίστηκε όπως ήταν ; Γιατί δεν την κατήγγειλε ; Μούγκα στην Στρούγκα ήταν καλή μάλλον …… Κατηγόρησαν άλλους μήπως ……. ; Πολιτικά τι έκανε………. ; Η υπόσχεση της κατάργησης του Νόμου Δένδια και Πάτροκλου Γεωργιάδη που αφορά τους εθελοντές τις Πολιτικής Προστασίας τι έγινε ; Ποιος φταίει ; Με την ασφάλιση των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας προσωρινά τουλάχιστον για φέτος ( Παλαιός 3013 που ισχύει ακόμη ) τι έκανε ; Τίποτα . Για την καταγγελία στη Βουλή σχετικά με την ανάθεση σε ιδιώτη της πυροφύλαξης της Πάρνηθας για καμιά 400.000 Ευρώ έχει να πει κάτι ; Έχει να μας πει τίποτα για το ατύχημα του Ασπρόπυργου που κατά την άποψή μου άφησε τον κόσμο να αναπνέει δηλητήρια ; Και μια ερώτηση ακόμη : <> Μη μας πεις ότι φταίει ο Κος Πανούσης ….. ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ . Άιντε στο καλό Κε Μαυρόπουλε .

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.