Καλός πυροσβέστης: Οι νουθεσίες ενός Αρχηγού

 

1/12/2012

Τον Vincent Dunn τον γνωρίσαμε λίγο στις 23/10/2012 σήμερα θα σας εκθέσω τις απόψεις – συμβουλές του πάνω σε άλλο θέμα…

1. Η υπηρεσία στην πυρόσβεση είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα. Κάθε χρόνο, πυροσβέστες πεθαίνουν και τραυματίζονται. Για να είστε ασφαλείς, να μελετήσετε και να μάθετε για το έργο έκτακτης ανάγκης και τους κινδύνους του. Η γνώση της δουλειάς σας ενισχύει την ασφάλεια. (Προσθέτω το αυτονόητο την καθημερινή εξάσκηση)

2. Τα εμφράγματα είναι ο υπ ‘αριθμόν ένα δολοφόνος των πυροσβεστών. Φροντίστε συνεπώς την καλή σωματική και ψυχική σας κατάσταση. Η δια βίου δέσμευση σας για άσκηση και καλή διαβίωση μπορεί να σώσει τη ζωή σας και να σας κάνει καλύτερο πυροσβέστη.

3. Ο στρατός, η αστυνομία και η πυροσβεστική υπηρεσία είναι επικίνδυνα επαγγέλματα όπου το προσωπικό ρισκάρει τη ζωή του. Αλλά η πυρόσβεση είναι διαφορετική. Έχουμε κάνει τη καλύτερη επιλογή από τα επαγγέλματα του θανάτου. Για παράδειγμα, στο στρατό για να είναι ένας καλός στρατιώτης μπορεί να χρειαστεί να πυροβολήσει ανθρώπους. Για την επιβολή του νόμου, ένας καλός αστυνομικός μπορεί να χρειαστεί να συλλάβει ανθρώπους.
Στην πυροσβεστική υπηρεσία, ένας καλός πυροσβέστης πρέπει να σώσει ζωές. Μετά την όποια καριέρα πάνω από όλα θα έχει καλές αναμνήσεις.

4. Η δουλειά κάνει τον άντρα ή τη γυναίκα. Δεν κάνει τη δουλειά ο άνδρας ή η γυναίκα. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει παρατηρήστε τον προϊστάμενό σας. Μπορεί πιθανότατα να χρειάζεται να πάρετε μερικά από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του – των τρόπων του κατά τη διάρκεια της εργασίας. Εμείς σπάνια αλλάζουν τη δουλειά. Η δουλειά μας αλλάζει.

5. Υποστήριξη στον προϊστάμενό σας. Ο επικεφαλής έχει το πιο δύσκολο έργο στην ομάδα. Εάν έχετε την ευκαιρία να συνεργαστείτε με τον επικεφαλής, αρπάχτε την. Θα δείτε από κοντά τη πίεση και το άγχος της θέσης. Έτσι, αν αργότερα πάρετε τη θέση, θα ξέρετε τι να περιμένετε.

6. Εργαστείτε με στόχο τη άριστη συνύπαρξη μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης. Μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή να συνεργαστείτε με άλλες ομάδες και δεν πρέπει να θέσετε σε κίνδυνο την διαχείριση του συμβάντος. Είναι δύσκολο να το κάνουμε αλλά είναι και ο μόνος τρόπος. Εάν εμπλακείτε σε μια εκρηκτική κατάσταση μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης, να θυμάστε ότι μετά την πάροδο της κρίσης όλοι πρέπει να συνεργαστούν και πάλι.

7. Καταμερίστε το χρόνο εργασία σας στην πυροσβεστική υπηρεσία και την οικογένειά σας. Αφού ολοκληρώσει όλους τους στόχους σας και τις φιλοδοξίες ζωής στην εργασία, τότε θα καταλάβετε, όπως εγώ, ότι δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό χωρίς την αγάπη και την υποστήριξή της οικογένειας.

8. Ένας πυροσβέστης είναι ένας κοινωνικός λειτουργός που εργάζεται με τους μυς του. Η πυροσβεστική υπηρεσία κάνει κοινωνικό έργο. Βοηθάτε τους ανθρώπους με το άπλωμα των σωλήνων και τη χρήση κλιμάκων.

9. Η πυροσβεστική υπηρεσία κάνει κάτι περισσότερο από την κατάσβεση πυρκαγιών. Είναι μία υπηρεσία για κάθε χρήση, μια υπηρεσία έκτακτης ανάγκης για πυρκαγιές, για επείγοντα ιατρικά περιστατικά, για τροχαία, για πνιγμό, για διασώσεις, για σεισμούς, για πλημμύρες, για ανεμοστρόβιλους. Τα κάνουμε όλα.

10. Ειδικεύσου και δίδαξε. Μάθετε μια από τις ειδικότητες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης πολύ καλά. Γίνετε ένας εμπειρογνώμονας για το θέμα και στη συνέχεια διδάξτε ένα νέο πυροσβέστη. Όπως ένας φίλος μου είπε, «Έχουμε όλοι την υποχρέωση εγκαταλείποντας αυτή την υπηρεσία να βρίσκετε σε καλλίτερο επίπεδο από αυτό που ήταν όταν μπήκαμε.

Καλή τύχη, Να παραμένετε ασφαλείς και ο Θεός μαζί σας.

Πηγή http://firelink.monster.com
Μετάφραση – Προσαρμογή για το Fire.gr, Χ. Ζαφειρίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.