Εκπαιδευτικό Διήμερο Πρώτων Βοηθειών

 

26/1/2013

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19 & 20 Ιανουαρίου 2013, στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Mediterraneo στη Γλυφάδα, το Εκπαιδευτικό Διήμερο Πρώτων Βοηθειών που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.
Στο πλαίσιο αυτό την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε πιστοποιημένη εκπαίδευση στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής στην οποία συμμετείχαν συνολικά 19 Πυροσβέστες (10 Εθελοντές, 2 Μόνιμοι και 7 Πενταετούς Υποχρέωσης) καθώς και 5 στελέχη της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.Το σεμινάριο περιελάμβανε 6ωρη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση θύματος καρδιακής ανακοπής, καθώς και στην χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Την εκπαίδευση υλοποίησαν πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, και στους 24 εκπαιδευόμενους, αφού ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο των προαπαιτούμενων θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων τους χορηγήθηκε πιστοποιητικό Ανανήπτη (BLS-AED Provider).Την δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε σεμινάριο «Αντιμετώπιση Πολυτραυματία» το οποίο παρακολούθησαν 24 Πυροσβέστες (10 Εθελοντές, 7 Μόνιμοι και 7 Πενταετούς Υποχρέωσης) και μεταξύ άλλων περιελάμβανε:

 • 1) Βασική ανατομία και φυσιολογία & «Μηχανισμός» τραυματισμού
 • 2) Πρωτοβάθμια εκτίμηση & αντιμετώπιση τραυματία
 • 3) Απεγκλωβισμός και μεταφορά τραυματία από τροχαία και άλλα ατυχήματα με εξοπλισμό (σανίδα πολυτραυματία, γιλέκο απεγκλωβισμού, scoop κτλ)
 • 4) Διαχείριση αεραγωγού
 • 5) Επείγον απεγκλωβισμός τραυματία από όχημα χωρίς την χρήση εξοπλισμού
 • 6) Αντιμετώπιση εγκαυματία

  Την εκπαίδευση υλοποίησαν εκπαιδευτές του ΙΕΚ ΕΚΑΒ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και στους συμμετέχοντες χορηγήθηκε βεβαίωση από την Ελληνική Εταιρία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και το Νοσοκομείο Mediterraneo. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος των συμμετεχόντων προέρχονταν από Υπηρεσίες εκτός Αθηνών όπως Αλιβέρι, Αργοστόλι, Κόρινθος, Λευκάδα και Μεσολόγγι.

  Πατήστε για Μεγέθυνση

  Από το γραφείο τύπου της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

 • Κάντε το πρώτο σχόλιο

  Υποβολή απάντησης

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


  *


  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.