5η Βασική Σχολή Εθελοντών Διασωστών

 

8/9/2015

Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας είναι μια διασωστική ομάδα , της οποίας τα μέλη, άντρες και γυναίκες, απλοί πολίτες, προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθεια τους, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, όπως για παράδειγμα, σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινόμενων, φυσικών καταστροφών και κάθε είδους έκτακτης ανάγκης. Η Ε.Δ.Ο.Π. ιδρύθηκε το 2005 και λειτουργεί ως  Εθελοντική Οργάνωση Πολιτικής Προστασίας, διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και δε σταματά να εξοπλίζεται συνεχώς. Το 2006 αναγνωρίστηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος και έλαβε τον αριθμό 14 του μητρώου εθελοντικών οργανώσεων Γ.Γ.Π.Π.Ε.

Εάν είσαι πάνω από 18 ετών, έλα και εσύ στην Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, όπου θα παρακολουθήσεις μια αξιόλογη εκπαίδευση, από έμπειρους εισηγητές, στους τομείς των πρώτων βοηθειών, της ορεινής διάσωσης, των μαζικών καταστροφών, της ναυαγοσωστικής και των τηλεπικοινωνιών.

Σε κάθε στιγμή κινδύνου, ακόμη και στην καθημερινότητά μας, όλοι έχουμε σημαντικό ρόλο να βοηθήσουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους γύρω μας. Εμείς θα σου προσφέρουμε τις γνώσεις, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, για μια σωστή διαχείριση των κρίσιμων καταστάσεων. Εσύ το μόνο που χρειάζεσαι είναι η δύναμη της θέλησης, να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο.

Ο εθελοντισμός δεν έχει υλικά ανταλλάγματα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μεράκι, όρεξη και θέληση. Εάν θέλεις λοιπόν , μπορείς να γίνεις και εσύ ένας κρίκος στην αλυσίδα του εθελοντισμού.

Σε περιμένουμε στην 5η Βασική Σχολή Εθελοντών Διασωστών για να έρθεις και εσύ στην οικογένεια της Ε.Δ.Ο.Π., να μας γνωρίσεις και να σε γνωρίσουμε, να σου προσφέρουμε και να μας προσφέρεις.
Σε περιμένουμε!


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
1ο Χιλ. ΠΤΟΛΕΜΑΊΔΑΣ – ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ
Τ.Θ 42 Τ.Κ 50200
www.facebook.com

 www.edop.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.