Στο πλευρό των πυροσβεστών

 

11/9/2015

ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΜΑΙΟΥ

Ήταν μια από τις δυσκολότερες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία της Νότιας Αυστραλίας, όταν πάνω από 20.000 εκτάρια γης καταστράφηκαν στους πρόποδες της Αδελαΐδας με ζημίες εκατομμυρίων δολαρίων.

«Η κρισιμότητα της πυρκαγιάς και τα μέσα που επιστρατεύτηκαν, αλλά και ανθρώπινο δυναμικό που χρειάστηκε για την κατάσβεσή της, μας έκανε να σκεφτούμε ότι εμείς, ως εθνοτικός οργανισμός, έπρεπε κάτι να κάνουμε» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, κ. Γκόνης.  Με τη σκέψη αυτή λοιπόν, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας παρέδωσε την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, επιταγή $5,000 στο Ίδρυμα Επαρχιακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπέρ των εθελοντών πυροσβεστών, κατά τη διάρκεια σεμνής τελετής στις εγκαταστάσεις της Κοινότητας.

Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε μέσα από ραδιομαραθώνιο στα ελληνικά προγράμματα του σταθμού 5ΕΒΙ, που διοργάνωσε με πρωτοβουλία της η Κοινότητα με αφορμή τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του Ιανουαρίου που έπληξαν τις περιοχές ανατολικά της Αδελαΐδας.

Την επιταγή παρέδωσε στο ανώτατο στέλεχος του ιδρύματος, κ. Ελίζαβεθ Ντέιβις, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλειος Γκόνης ΟΑΜ, παρουσία κυβερνητικών στελεχών και μελών της Διοίκησης της Κοινότητας. Η κ. Ντέιβις ευχαρίστησε θερμά την Κοινότητα για τη γενναιόδωρη προσφορά της, λέγοντας ότι η συμπαράσταση που έρευσε από την ευρύτερη κοινωνία της Νότιας Αυστραλίας σε εκείνες τις κρίσιμες στιγμές ήταν πέρα κάθε προσδοκίας.

«Κατακλυστήκαμε κυριολεκτικά από το ενδιαφέρον του κόσμου για προσφορά βοήθειας όταν ξέσπασαν οι πυρκαγιές» είπε η κ. Ντέιβις. “Το να έχεις σύσσωμη την κοινότητα στο πλευρό σου είναι απλώς ανεκτίμητο” τόνισε.

Στη σεμνή τελετή παρευρέθη μεταξύ άλλων ο υπουργός Υπηρεσιών Εκτάκτων Αναγκών, κ. Τόνυ Πίκολο, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Ν.Α., κ. Ανδρέας Γκούρας, η πρόεδρος της Επιτροπής Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Ν.Α., κ, Γκρέις Πορτολέσι και ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος κ. Γκρεγκ Νέτλετον.

Ο κ. Πίκολο είπε ότι η χειρονομία αυτή της Κοινότητας να συγκεντρώσει χρήματα για τους πυροπαθείς είναι σημαντικότατη και την ευχαρίστησε που έδειξε πνεύμα αλληλεγγύης στους συμπολίτες τους.

«Ένα πράγμα για το οποίο φημιζόμαστε στην Αυστραλία είναι ότι δείχνουμε άμεση προθυμία να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη» είπε ο κ. Πίκολο. «Δεν έχει σημασία αν τα μέλη σας έδωσαν ένα δολάριο ή εκατό ή $10,000. Σημασία έχει ότι η Κοινότητά σας σκέφτηκε ότι κάποιο συνάνθρωποι σας, έχουν απόλυτη ανάγκη» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ν.Α. αποφάσισε να πραγματοποιήσει τον ραδιομαραθώνιο τον περασμένο Μάρτιο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ.  Το Ίδρυμα Επαρχιακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι ένας αυτόνομος φορέας με σκοπό να προσφέρει οικονομική βοήθεια στους εθελοντές πυροσβέστες και τις οικογένειές τους που έχουν υποστεί ζημία είτε από θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε άλλη απώλεια που υφίστανται εν ώρα υπηρεσίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΟΚΝΑ συγκεντρώνει χρηματικό ποσό για στήριξη πληττόμενων από καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.  Το 2007, συγκεντρώθηκε το ποσό των $127,000, επίσης μέσω ραδιοέρανου και με την πολύτιμη δωρεά της κυβέρνησης της Ν.Αυστραλίας, προς αρωγή των πυροπαθών της Ηλείας μετά από τις φονικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007. Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ν.Α. ευχαριστεί θερμά τον ραδιοφωνικό σταθμό 5ΕΒΙ που συντέλεσε στην διεξαγωγή του ραδιομαραθωνίου.

Πηγή : http://neoskosmos.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.