NEO κράνος ασφαλείας Draeger HPS 3500

 

11/9/2015

Το NEO κράνος ασφαλείας HPS 3500 του οίκου Dräger Γερμανίας, είναι ένα από τα καλύτερα κράνη προηγμένης προστασίας για χρήση στη Δασοπυρόσβεση, στην Τεχνική Διάσωση και σε επιχειρήσεις Ορεινής Διάσωσης.

Με παράδοση στην κατασκευή μέσων ατομικής προστασίας η Dräger Γερμανίας εδώ και 30 χρόνια κατασκευάζει κράνη πυρόσβεσης και διάσωσης αναπτύσσοντας νέες καινοτομίες που αφορούν την ασφάλεια του χρήστη, την εργονομία αλλά και την σχεδίαση για την κάλυψη των αναγκών όλων των φορέων και υπηρεσιών.  Το νέο κράνος ασφαλείας HPS 3500 έρχεται ως διάδοχος του προηγούμενου μοντέλου HPS 3100 αλλάζοντας τα δεδομένα προσφέροντας όχι μία ούτε δύο αλλά τρείς διαφορετικές πιστοποιήσεις για χρήση σε όλα τα πεδία εργασίας και διάσωσης, καλύπτοντας όλες τις απαιτούμενες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές σύμφωνα με :

 1. ΕΝ 16471: 2014 (Πυροσβεστικά κράνη – Κράνη για Δασική Πυρόσβεση)
 2. EN 16473: 2014 (Πυροσβεστικά κράνη – Κράνη για Τεχνική Διάσωση)
 3. ΕΝ 12492 (Κράνη Διάσωσης Ορειβατικού τύπου)

ανταποκρινόμενο πλήρως στις προσδοκίες των πυροσβεστών και των διασωστών σε όλο το κόσμο.

Το κράνος Dräger HPS 3500 προσφέρεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις αναφορικά με την σύσταση του κελύφους του εξωτερικά.  Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την πολυτελή έκδοση στην οποία διατίθεται με ειδική βαφή ή την standard έκδοση στην οποία το χρώμα εχει ενσωματωθεί στην πρώτη ύλη του κελύφους  προσφέροντας μεγάλο πλεονέκτημα κυρίως στον αισθητικό τομέα (μετά από μακροχρόνια χρήση) διότι οι γρατζουνιές δεν γίνονται εμφανείς όσο στην βαμμένη έκδοση. Το νέο κράνος καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για τον τομέα της βιομηχανίας και παρέχει ασύγκριτη προστασία για τις ανάγκες της δασοπυρόσβεσης, για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, για τεχνική διάσωση, για επείγουσα προ-νοσοκομειακή υποστήριξη, για υψηλού επιπέδου προστασία σε βιομηχανική χρήση, σε εργασίες που απαιτείται η προστασία από τοξικά , ή προστασία από ηλεκτρική αγωγιμότητα κ.α.

Το κράνος ασφαλείας HPS 3500 διατίθεται με ποικιλία εξαρτημάτων όπως φακός με ρυθμιζόμενη βάση, κάλυμμα αυχένα με αντιπυρική προστασία, ωτοασπίδες, ασπίδια προστασίας για βιομηχανία ή εφαρμογές σε δήμους και άλλα προστατευτικά μέσα που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες κάθε χρήστη.

Το μοντέλο HPS 3500 είναι σχεδιασμένο ως κράνος ελαφρού τύπου jet με καμπυλωτή ενίσχυση – προεξοχή, πλάτους περίπου 2 cm, για απορρόφηση τυχόν κτυπημάτων και διαθέτει ειδικές οπές αερισμού με προστασία από καύτρες στο πάνω μέρος του κελύφους του με ειδικό σύστημα ανοίγματος και κλεισίματος για τον κατάλληλο αερισμό της κεφαλής του χρήστη. Την προστασία των ματιών αναλαμβάνουν τα ειδικά γυαλιά προστασίας που πληρούν το πρότυπο ΕΝ166 και το οποίο υπερκαλύπτουν με την προδιαγραφή 1Β9 αυξάνοντας την ορατότητα και την οπτική ασφάλεια του διασώστη – πυροσβέστη ακόμα και σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας από πυκνό καπνό, σκόνες και ομίχλη.

Για τη σωστή συγκράτηση του, στο κράνος Drager HPS 3500 έχουν προστεθεί ειδικοί ιμάντες τύπου ΝΑΤΟ με υποσιάγωνο τεσσάρων σημείων.

Χαρακτηριστικά

 • Υψηλής ανθεκτικότητας θερμοπλαστικό κέλυφος, παρέχει εξαιρετική ασφάλεια από κρούση αντικειμένων, ανθεκτικότητα στην φλόγα και την θερμοκρασία
 • Σύστημα ταχείας ρύθμισης το οποίο παρέχει τη δυνατότητα εύκολης ρύθμισης των ιμάντων συγκράτησης ακόμα και με γάντια ρυθμίζοντας στο πίσω μέρος το κομβίο προσαρμογής της στεφάνης κεφαλής
 • Σύστημα συγκράτησης τεσσάρων (4) σημείων με άνετο υποσιάγωνο τύπου ΝΑΤΟ και δυνατότητα ρύθμισης για αυξημένη σταθερότητα, ανάλογα με το μέγεθος και τη μορφολογία της κεφαλής του χρήστη
 • Κέλυφος με ειδικές οπές αερισμού στο πάνω μέρος του που αυξάνει την άνεση του χρήστη με ειδική μεταλλική σήτα εσωτερικά διασφαλίζοντας την στεγανότητα και σύστημα ανοίγματος και κλεισίματος κατά επιλογή
 • Δυνατότητα προσαρμογής επιπλέον εξοπλισμού όπως φακός, ωτοασπίδες, ενδοεπικοινωνία, αντιπυρικό αυχενικό κάλυμμα, ασπίδα προστασίας προσώπου κ.α.
 • Αυτοκόλλητες αντανακλαστικές ταινίες υψηλής ευκρίνειας της 3Μ™ σε διάφορα χρώματα, που αυξάνουν την ασφάλεια του χρήστη σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας, με διαθέσιμα χρώματα, κίτρινο, κόκκινο κι ασημί γκρίζο.
 • Προαιρετικά κάλυμμα αυχένα από αντιπυρικό υλικό με σύστημα Velcro το οποίο προστατεύει τον αυχένα την περίμετρο του λαιμού και κλείνει ερμητικά στο μπροστινό του μέρος περιορίζοντας καύτρες και άλλα αντικείμενα να εισέρθουν εντός της στολής του χρήστη. (Dutch-Design/ Scarf version)
 • Προστατευτικά γυαλιά υψηλής ποιότητας με αντιχαρακτική επεξεργασία, πιστοποιημένα για πυροσβεστική χρήση σύμφωνα με το EN 166 και το EN 14458 με οπτική προστασία τύπου 1Β9 για την προστασία των οφθαλμών από καπνούς, σκόνη και θραύσματα
 • Υποστηρίζει την προσαρμογή μάσκας-κράνους-συνδυασμό με μάσκες ολόκληρου προσώπου. Η προσαρμογή μεταξύ μάσκας και κράνους είναι με σύστημα φέρουσας  ασφάλισης και αγκιστρώνει ασφαλώς στο κέλυφος.

Προδιαγραφές

 • Πιστοποιήσεις κράνους:
  • EN 16471:2014 ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ
  • EN 16473:2014 ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  • EN 12492:2012 ΟΡΕΙΝΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
 • Πιστοποιήσεις γυαλιών : EN 166:2004, EN 14458:2004
 • Μέγεθος : Ένα μέγεθος (one size) με ρυθμιζόμενη εσωτερική στεφάνη 52 έως 64 cm
 • Διαστάσεις : 240.0 (Π) x 295.0 (Μ) x 193.0 (H) mm
 • Βάρος κράνους : 780 gr
 • Εξωτερικό κέλυφος : Πολυαμίδιο με υαλονήματα
 • Εσωτερικός σχεδιασμός : Πυρίμαχο και πλενόμενο κεφαλόδεμα 4 σημείων, υποσιάγωνο με πόρπη ταχείας απασφάλισης, δίχτυ κεφαλής Kernel/Viscose
 • Σύστημα Εξαερισμού : Συνεχώς ρυθμιζόμενο

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ : www.neomed.gr

Πηγές : www.draeger.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.