Επίσκεψη μέλους του Δ.Σ. της Π.Ε.Ε.Π.Σ. στην Καβάλα

 

12/1/2013

Στις 9/1/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Καβάλας και Ελευθερούπολης από την εθελόντρια Πυρονόμο Κα Σταυρουλάκη Ελένη μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος.
Στην υπηρεσία της Καβάλας την υποδέχτηκε ο Διοικητής Πύραρχος Κος Αθανασίου Σεραφείμ όπου συζητήθηκαν θέματα για τον εθελοντισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα , την διάδοση και προβολή του θεσμού εθελοντή πυροσβέστη σε Λύκεια της πόλης, σε σπουδαστές Τ.Ε.Ι. Καβάλας με την βοήθεια της Π.Υ. Καβάλας καθώς επίσης και για τον νέο νόμο 4029 / 2011 περί εθελοντών πυροσβεστών
και ίδρυση πυροσβεστικών κλιμακίων.
Στην συζήτηση συμμετείχαν και εθελοντές πυροσβέστες της Π.Υ. Καβάλας όπου έγινε και μια πρώτη γνωριμία με τις απόψεις της ένωσης για τον θεσμό.Κατά την διάρκεια της ημέρας η κα Σταυρουλάκη μετέβη στην Π.Υ. Ελευθερούπολης όπου εντελώς τυχαία βρισκόταν εκεί και ο Περιφερειάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Αν. Μακεδονίας και Θράκης Αρχιπύραρχος κος Ντικούδης Παναγιώτης και μαζί με τον Διοικητή Πυραγό κο Παπαδόπουλο Χαράλαμπο την υποδέχτηκαν μέσα σε ένα άριστο και φιλόξενο κλίμα.
Από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συνάντηση μιας και είναι γνώστης για τα παραδείγματα εθελοντισμού από Εθ. Πυροσβέστες της Π.Υ. Καβάλας όπου ήταν διοικητής. Και σε αυτήν την συζήτηση έγινε εκτενή αναφορά για τον εθελοντισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα , τον τρόπο που μπορεί η υπηρεσία της Ελευθερούπολης να βοηθήσει ως προς την διάδοση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη και ενημερώθηκαν για τον νέο νόμο 4029 / 2011. Στην συζήτηση πήραν μέρος αξιωματικοί της υπηρεσίας όπως ο Υποπυραγός κος Εμμανουηλίδης
Σάββας
(σημ: τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για την βοήθειά του να πραγματοποιηθεί η συνάντηση) και ο Υποπυραγός κος Κάλυμνος Ζαφείρης καθώς επίσης και ο εθ. Πυροσβέστης Φιλόσογλου Ιωάννης.

Ανταπόκριση ρεπορτάζ, για το Fire.gr, Οικονομόπουλος Κυριάκος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.