Το Κλιμάκιο Εθελοντών Σαμαρειτών επισκέφτηκε ο κ. Στέφανος Σημαντήρας

 

13/2/2013

Το Κλιμάκιο Αμαρίου του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επισκέφτηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Στέφανος Σημαντήρας.
Το Κλιμάκιο Αμαρίου του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010 μετά από πρόταση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου προς τον Δήμο Αμαρίου, πρόταση την οποία ο Δήμος μας αποδέχτηκε άμεσα, υιοθετώντας την ομάδα των Εθελοντών Σαμαρειτών σαν ομάδα εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας.

Ιδιαίτερη βοήθεια στην ανάπτυξη της ομάδας, αποτελεί και η πολύ σημαντική συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης Συμβίτου και Σφακίων, η οποία και φιλοξενεί το Κλιμάκιο Αμαρίου του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στους χώρους του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου “Ο Αγ. Νεκτάριος”.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου παρέδωσε στους νέους Εθελοντές Σαμαρείτες τις επιχειρησιακές τους στολές καθώς και εξοπλισμό εκπαίδευσης, πρώτων βοηθειών και διάσωσης, τονίζοντας στον χαιρετισμό του ότι ο εθελοντισμός αποτελεί ανάγκη και απαραίτητο συστατικό για μια υγιή και εξελισσόμενη κοινωνία. Ιδιαίτερα στις μέρες μας ο εθελοντισμός είναι ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας στη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου έκλεισε τον σύντομο χαιρετισμό του υποσχόμενος ότι ο Δήμος Αμαρίου θα συνεχίσει να είναι αρωγός των Εθελοντών Σαμαρειτών τόσο για την απόκτηση των απαραίτητων εφοδίων και εξοπλισμού στα πλαίσια των δυνατοτήτων που του δίνονται για την στήριξη εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας, αλλά και δίπλα τους βοηθός και συνεργάτης των προσπαθειών τους για το καλό της κοινωνίας.

Επίσης αναφερόμενος στο ότι οι εθελοντές χρειάζονται εκπαίδευση και επιμόρφωση ανάλογα με το αντικείμενο δράσης τους, συντονισμό και καθοδήγηση από υπεύθυνους και εξειδικευμένους ανθρώπους, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τους ίδιους για την συνέπειά τους, όσο και την ομάδα των εκπαιδευτών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με υπεύθυνο τον κ. Κωνσταντίνο Καλφούντζο, που με ανιδιοτέλεια και αγάπη ηγούνται αυτής της προσπάθειας η οποία απέδωσε καρπούς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: http://samarites.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.