Εγκύκλιος Διαταγή υπ’ αριθμ. 117, από την Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης και Υποδομών του Αρχηγείου Π.Υ.

 

13/9/2015

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2015 εκδόθηκε η Εγκύκλιος Διαταγή υπ’ αριθμ. 117, από την Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης και Υποδομών του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, με θέμα, «Περί Μέσων Ατομικής Προστασίας». (Διαβάστε την παρακάτω σε μορφή Βιβλίου PDF λόγω του μεγέθους της)  Η συγκεκριμένη Εγκύκλιος επιχειρεί να επικαιροποιήσει το σύστημα συντήρησης των Μέσων Ατομικής Προστασίας και κυρίως των αναπνευστικών συσκευών και των αεροσυμπιεστών πλήρωσης αυτών. Με μια απλή ανάγνωση της Εγκυκλίου, διαπιστώνουμε την πλημμελή συντήρηση του εξοπλισμού που είχαν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες τα προηγούμενα χρόνια και αρκετές συνεχίζουν να έχουν μέχρι σήμερα.

Βασικό ρόλο στην έκδοση της Εγκυκλίου Διαταγής του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, έπειτα από αρκετά χρόνια για το συγκεκριμένο θέμα, έπαιξε ο τραυματισμός και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε ο συνάδελφος από τη Μυτιλήνη, μετά από την χρήση αναπνευστικής συσκευής, σε εκπαιδευτική άσκηση τον Δεκέμβρη του 2012. Η Ε.Α.Κ.Π. που ανέδειξε άμεσα το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα, συνεχίζει να στηρίζει τον συνάδελφο από τη Μυτιλήνη στην προσπάθεια που καταβάλει για την πλήρη δικαίωσή του. Σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, ενημερωθήκαμε ότι ασκήθηκαν ποινικές διώξεις εναντίoν αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, για παραλείψεις στην συντήρηση αλλά και στη διενέργεια των απαραίτητων περιοδικών ελέγχων των αναπνευστικών συσκευών, με αποτέλεσμα την πρόκληση των σοβαρών προβλημάτων υγείας του συναδέλφου μας.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών αποτελεί τον μοναδικό συνδικαλιστικό φορέα που προτείνει και διεκδικεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, την άμεση αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων χαλύβδινων φιαλών, με φιάλες νέου τύπου με σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας, όπου εκτός από τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας των συναδέλφων, θα παρέχουν μεγαλύτερη αυτονομία ατμοσφαιρικού αέρα στους χρήστες και θα μειώνουν αισθητά το βάρος της μεταφοράς τους.

Για την Ε.Α.Κ.Π. η Εκτελεστική Γραμματεία

Εγκύκλιος Διαταγή υπ’ αριθμ. 117, από την Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης και Υποδομών του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος,

Πηγή : www.eakp.gr

1 Comment

  1.  

    Εξαιρετική κίνηση, καιρός ήταν. Να σχολιάσω τρια σημεία:

    Πολύ σωστά δεν επαναλαμβάνεται η αναφορά σε “διαπιστευμένα εργαστήρια” κλπ που βλέπουμε σε κάποια δελτία τύπου αλλά δεν προκύπτει από την νομοθεσία.

    Στην σελίδα 5, παράγραφος 2, ορθώς αναφέρονται τα περί CE, όμως η πλήρης σήμανση είναι CE+4 ψηφία που αποτελούν τον αριθμό κοινοποίησης του φορέα που πιστοποίησε την φιάλη. Η πήρης σήμανση είναι όπως στο σχέδιο “important markings” στο άρθρο του κ. Ρέτσιου Φιάλες αναπνευστικών συσκευών, όλα όσα θέλετε να μάθετε“.

    Στο κεφάλαιο “Αυτονομία”, σελίδα 6, η πρώτη παράγραφος είναι σωστή, η δεύτερη όμως εντός αγκύλης δίνει λανθασμένη εξήγηση του συντελεστή συμπιεστότητας k. Ευτυχώς η εξήγηση έχει μόνο ενημερωτική αξία και δεν επηρεάζει την ουσία του υπολογισμού.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.