Συνάντηση για την πολιτική προστασία στο Λέτσε της Ιταλίας

Βαθμολογία

16/9/2015

Στις 07 και 08 Σεπτεμβρίου 2015 στο Λέτσε της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Διακρατική συνάντηση των Εταίρων του προγράμματος Ci-Proeffectμε εκπροσώπους των εξής φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

  1. Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας ως Συντονιστής του Έργου (LeadPartner)
  2. ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε.-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ ως εταίρος
  3. ΑΧΑΙΑ Α.Ε.- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ ως εταίρος
  4. Νομαρχία του Μπρίντεζι ως εταίρος
  5. Δήμος του Λέτσε ως εταίρος

Η Ελληνική πλευρά εκπροσωπήθηκε από τον κ. Θ. Καμπέρο (Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδος) και από τον κ. Ιπ. Μπιρμπίλη (Τριχωνίδα Α.Ε.).

Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 1.036.120 ευρώ υλοποιείται στο πλαίσιο Α του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα- Ιταλία 2007-2013 και αναπτύσσεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας) και σε δυο περιοχές της Ιταλίας (Νομαρχία Μπρίντιζι, Δήμος Λέτσε). Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τα Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων Ελλάδας και της Ιταλίας. Σκοπός του έργου «Ci-Proeffect» είναι η ανάπτυξη ενός ενιαίου μοντέλου αντιμετώπισης καταστροφών για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των υπαρχουσών δομών Πολιτικής Προστασίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών μέσω της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στους Μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας.

Όπως επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ και της Τριχωνίδα Α.Ε. κ. Γεώργιο Παπαναστασίου (Δήμαρχο Αγρινίου), η Τριχωνίδα Α.Ε., ως αναπτυξιακός φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αιτωλοακαρνανία, αναπτύσσει τις δράσεις και τα εργαλεία του «Ci-Proeffect» στην περιοχή με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας των Δήμων του Νομού στην Πολιτική Προστασία, αλλά και τη βελτίωση της προστασίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές.

Πηγή : http://aixmi-news.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.