Η ΕΔΕΑΚ μετέφερε θύμα τροχαίου στο Νοσοκομείο Σητείας… αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο

 

18/9/2015

Διερχόμενο όχημα έφυγε από την πορεία του και κατέληξε σε παρακείμενο ελαιόφυτο από ύψος δυόμισι περίπου μ. Ευτυχώς η 37χρονη οδηγός, κάτοικος Σητείας δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Δυστυχώς την ώρα του ατυχήματος δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στη Σητεία. Για άλλη μία φορά καθοριστική αποδείχτηκε η παρέμβαση της ΕΔΕΑΚ, των εθελοντών της Σητείας, που ειδοποιήθηκαν, όπως ανέφερε ο κ. Γιάννης Δασκαλάκης, από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας περίπου στις 3.20 και εντός 15 λεπτών είχαν φτάσει με το διασωστικό όχημα που διαθέτουν στο σημείο. Εκεί βρισκόταν ήδη άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, που είχαν απεγκλωβίσει την 37χρονη.

«Η ομάδα μας ενημερώθηκε για να συμμετέχει σε απεγκλωβισμό οδηγού από τροχαίο ατύχημα. Άμεσα φτάσαμε στο σημείο, η γυναίκα είχε απεγκλωβιστεί από την Πυροσβεστική και συμμετείχαμε στη μεταφορά της στο Νοσοκομείο Σητείας, επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Αναλάβαμε εμείς σε συνεννόηση με το κέντρο του ΕΚΑΒ, τη μεταφορά της με το όχημα της ΕΔΕΑΚ. Συνοδεία περιπολικού μεταφέραμε την 37χρονη στο Νοσοκομείο, η οποία ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της», πρόσθεσε ο κ. Δασκαλάκης από την ΕΔΕΑΚ.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : www.anatolh.com

Σημείωση Fire Rescue News
Θεωρήσαμε σωστό να κάνουμε μικρή παρουσίαση ποια είναι η ΕΔΕΑΚ

ΕΔΕΑΚ

Το σωματείο με την επωνυμία «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ» ιδρύθηκε στις 27 Ιουλίου 2009, και έχει ως έδρα την Σητεία Κρήτης. Βασισμένη στις αρχές του εθελοντισμού , της αλτρουιστικής διάθεσης προσφοράς ανεξαρτήτως πολιτισμικής και εθνικής διάκρισης και στις αρχές του ανθρωπισμού αποσκοπεί στην φροντίδα και βοήθεια προς τον συνάνθρωπό μας χωρίς υλικά ανταλλάγματα.

Ο ρόλος μιας ομάδας εθελοντών διασωστών έγκειται στην άμεση παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ώστε να σώσει κάποιον συνάνθρωπο ή να αποσοβήσει δυσκολότερες καταστάσεις. Η ύπαρξη των ομάδων αυτών, όπως και του πνεύματος του εθελοντισμού γενικότερα, κρίνεται αναγκαία στις ημέρες μας. Η βοήθεια προς των συνάνθρωπο μεμονωμένα ή ομαδικά οδηγεί στην ανάπτυξη του αισθήματος της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

Η εθελοντική ομάδα δραστηριοποιείται αυτόνομα ή σε συνεργασία με κρατικούς φορείς ή άλλες εθελοντικές ομάδες. Σε περιπτώσεις ατυχημάτων ,φυσικών – τεχνολογικών καταστροφών μπορεί να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά δεδομένης της ειδικής εκπαίδευσης των μελών της ομάδας.

Σελίδα τους στο Facebook

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.