Τέλης Αγγελικάκης

 

20/9/2015

Fire Rescue News. Όνομα;

Κος Αγγελικάκης. Τέλης Αγγελικάκης.

Fire Rescue News. Σπουδές;

Κος Αγγελικάκης. Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Fire Rescue News. Τόπος καταγωγής;

Κος Αγγελικάκης. Αθήνα.

Fire Rescue News. Επάγγελμα;

Κος Αγγελικάκης. Επιχειρηματίας.

Fire Rescue News Οικογενειακή κατάσταση;

Κος Αγγελικάκης. Παντρεμένος, δύο (2) παιδιά.

Fire Rescue News. Που ανήκετε; Πόσο καιρό ασχολείστε;

Κος Αγγελικάκης. Ιδιοκτήτης της εταιρείας FORMULA ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ ΕΠΕ. Ασχολούμαι με την εταιρεία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, αλλά ενεργά και σοβαρά από το 1992.

Fire Rescue News. Όνειρο ζωής ή τυχαίο γεγονός το επάγγελμα σας;

Κος Αγγελικάκης. Στο επάγγελμα μπήκα λόγω του πατέρα μου, σαν φυσική συνέχεια και διαδοχή στην εταιρεία που αυτός ίδρυσε το 1969. Είχα τη δυνατότητα να επιλέξω άλλα επαγγέλματα, όμως η πυρασφάλεια ήταν κάτι που εξίταρε το μυαλό μου, κάτι που δεν το έκανα τελικά μόνο για βιοποριστικούς λόγους, αλλά και γιατί ένιωθα την καθημερινή πρόκληση. Ξέρετε, είναι πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω ότι από το αποτέλεσμα της δουλειάς μου θα κρινόταν σε πολλές περιπτώσεις η περιουσία ακόμα και η ζωή κάποιου ανθρώπου. Και έπρεπε να φροντίσω η δουλειά αυτή να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και μια καλή (οικονομικά) ζωή για τους ανθρώπους που μοχθούν και εργάζονται για εμάς.
Όλα αυτά, συνετέλεσαν στο γεγονός ότι η FORMULA δεν είναι για μένα μία απλή εταιρεία, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός, που ασχολείται σε καθημερινή βάση με τα συστήματα πυρόσβεσης, τον εξοπλισμό πυροπροστασίας, την παροχή υπηρεσιών Μηχανικού και συντήρησης πυροσβεστήρων και εν γένει πυροσβεστικού εξοπλισμού.

Fire Rescue News. Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που ξεκινά τώρα το επάγγελμα που ακολουθείτε;

Κος Αγγελικάκης. Να μην το ξεκινήσει αν δεν το αγαπά. Αν το κάνει με μοναδικό στόχο να «βγάλει» ένα μεροκάματο, θα το κάνει λάθος και ίσως συμπαρασύρει μαζί του ανθρώπους και εταιρείες που θα τον εμπιστευτούν.

Fire Rescue News. Μια στιγμή στη καριέρα  σας, που σας  έχει στιγματίσει, καλή ή κακή;

Κος Αγγελικάκης. Ήταν μία Παρασκευή απόγευμα, τα περισσότερα παιδιά είχαν ήδη φύγει για το σπίτι τους και στο γραφείο κάναμε τα τελικά κλεισίματα.
Ο βαθύς, κοφτός και παράξενος θόρυβος που ακούστηκε από το εργαστήριο, με προϊδέασε ότι δεν ήταν για καλό. Κατά τη διαδικασία πλήρωσης με πίεση ενός πυροσβεστήρα (τροχήλατου), το σώμα του πυροσβεστήρα αποκολλήθηκε από τη βάση του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του τεχνικού. Το ότι τρύπησε την οροφή από μονωτικό υλικό και το βρήκαμε στο διπλανό κήπο, δεν το θεωρώ άξιο αναφοράς. Ο τραυματισμός όμως του δικού μας ανθρώπου, μου στοίχισε. Αν και είχαμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας (αρχή που εφαρμόζεται από την ίδρυση της εταιρείας), δεν αποφύγαμε τελικά τον τραυματισμό.
Δεν είναι της παρούσης να αναφέρω ποια μέτρα ήταν αυτά, σημασία έχει ότι το γεγονός αυτό με έκανε να σκεφτώ ξανά, ότι το επάγγελμα που διαλέξαμε έχει κινδύνους, έχει ευθύνη σε κάθε κρίκο της αλυσίδας και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται – ειδικά από τους επαγγελματίες του κλάδου – ως «δουλειά εύκολου κέρδους».

Fire Rescue News. Ποιοι οι μελλοντικοί σας στόχοι σε όλους τους τομείς;

Κος Αγγελικάκης. Η πολιτική της εταιρείας FORMULA συνοψίζεται σε μία φράση: “Ingenious Ideas for Fire Safety”.
Στη λογική αυτή λοιπόν, προχωρήσαμε στην εισαγωγή του μοναδικού (το τονίζω αυτό) πλήρως οικολογικού και βιοδιασπώμενου αφρού πυρόσβεσης που υπάρχει στη διεθνή αγορά. Το BIOVERSAL QF-R. Τα συστήματα πυρόσβεσης για επαγγελματικές κουζίνες εστιατορίων, αλλά και οι πυροσβεστήρες με το υλικό BIOVERSAL QF-R, έχουν τύχει της απόλυτης αποδοχής από τους επαγγελματίες (Μηχανικούς και τελικούς χρήστες), λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων και του μηδαμινού οικολογικού αποτυπώματος.
Η χρήση επιπλέον ενός διαφορετικού και πρωτοποριακού συστήματος ανίχνευσης φωτιάς, που βασίζεται σε έναν θερμικό σωλήνα και που έχει άπειρες – πρακτικά – εφαρμογές (συστήματα FIWAREC), μας έδωσε την ώθηση που είχαμε ανάγκη, ώστε η FORMULA να θεωρείται σήμερα από τις λίγες εταιρείες που διαθέτουν την απόλυτη γνώση στην Πυροπροστασία.
Επίσης, η εισαγωγή προϊόντων που προσφέρουν λύσεις και εξοικονομούν χρήματα, όπως οι αντιπλημμυρικοί σάκοι FLOODSAX® της εταιρείας AWG, είναι πάντα μέσα στους στόχους της εταιρείας. Είναι απόλυτα λογικό λοιπόν, να συνεχίσουμε την προσπάθεια προώθησης των συστημάτων, κατασβεστικών υλικών και εξαρτημάτων με μεγαλύτερη ένταση.
Δε σας κρύβω όμως, ότι ο διακαής πόθος ο δικός μου, είναι η παραγωγή συστημάτων πυρόσβεσης στην Ελλάδα και προώθηση αυτών στο εξωτερικό.
Δε σας κρύβω επίσης, πως ήδη έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες, αλλά δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και που ΔΕΝ έχουν να κάνουν με τους μισθούς στην Ελλάδα (για να προλάβω κάποιους), αλλά με τη γενικότερη οργάνωση του Κράτους, είναι (προς το παρόν) ανυπέρβλητα. Πιστεύουμε στην Ελλάδα, πιστεύουμε στους Έλληνες συνεργάτες μας (οι άνθρωποι που δουλεύουν στην εταιρεία μας δεν είναι «υπάλληλοι» αλλά «συνεργάτες») και ελπίζουμε ότι το μέλλον μας επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις.

Fire Rescue News. Με τι ασχολείστε στον ελεύθερο χρόνο σας;

Κος Αγγελικάκης. Όταν γεννήθηκε ο γιος μου, ένας καλός συνάδελφος που είχε ήδη μεγαλώσει τα δικά του παιδιά, μου είπε να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να είμαι μαζί τους, τώρα που είναι μικρά ακόμη. Τη φράση αυτή εγώ την έκανα τρόπο ζωής και αν και θα μπορούσα να εργάζομαι περισσότερες ώρες, εξοικονομώντας χρήματα για την επιχείρησή μου, αποφάσισα να τις περιορίσω και να αφιερώνω χρόνο στα παιδιά μου και στην οικογένειά μου. Και ως ένα σημείο το έχω καταφέρει. Δεν υπάρχει – πιστέψτε με – καλύτερη επιχειρηματική κίνηση από αυτή!

Fire Rescue News. Πως χειρίζεστε την απόρριψη;

Κος Αγγελικάκης. Με θυμό! Ειλικρινά και χωρίς ίχνος αλλαζονείας, η απόρριψη σε επαγγελματικό επίπεδο, αν και έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές, μου προκαλεί θυμό. Θυμό, ο οποίος μετά από λίγη ώρα δίνει τη θέση του στη λογική και μετατρέπεται σε πολύτιμο εργαλείο που με βοηθάει στην κατανόηση του προβλήματος και στην προσπάθεια αποφυγής των ίδιων ενεργειών που οδήγησαν στην απόρριψη, στο μέλλον.

Fire Rescue News. Αν σας δινόταν μια ευκαιρία, τι θα αλλάζατε  στην ζωή σας;

Κος Αγγελικάκης. Οι τετριμμένες απαντήσεις του στυλ «τίποτα δεν θα άλλαζα», δε με καλύπτουν. Αν είχα τη δυνατότητα, θα ακολουθούσα την προτροπή του πατέρα μου, που μου έλεγε όταν ήμουν μικρός να πάω στο εξωτερικό και να δουλέψω στα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ευρώπης, σχετικά πάντα με την Πυρασφάλεια. Νομίζω πως αυτό θα έκανα, διότι η γνώση ήταν, είναι και θα είναι δύναμη.

Fire Rescue News. Έχετε κάποιον άνθρωπο σαν πρότυπό σας ;

Κος Αγγελικάκης. Όλοι έχουν πρότυπα. Πρότυπα που αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία και τις ιδιαίτερες συγκυρίες και καταστάσεις που περνάει κάποιος στη διάρκεια της ζωής του.
Σήμερα, το πρότυπο του ανθρώπου που ακολουθώ, είναι αυτό του πατέρα μου. Και τις αξίες που αυτός πρέσβευε: Οικογένεια, εργασία, χαμηλό προφίλ και προσφορά στον συνάνθρωπο.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, θα ήθελα να ευχηθώ σε εσάς και στον εκδότη του Fire.gr, τον κο Ιωάννη Ρέτσιο, να έχετε υγεία και δύναμη, να συνεχίσετε αυτό που κάνετε, διότι η χώρα μας έχει ανάγκη την ενημέρωση και την αντικειμενική δημοσιογραφία.

Eπιμελείται για το Fire.gr, ο Συμεών Μπανός.

1 Comment

  1.  

    Ενθουσιασμος και ικανοποιηση και χαρα με κατελαβε μολις ειδα και διαβασα για τον συγκεκριμενο ανθρωπο. Και θαυμασμος για τον κ. Μπανο, ακομα μια φορα, για τις επιλογες του.
    Ο κ Αγγελικακης ειναι απο τους επιχειρηματιες- ανθρωπους που χαιρεσαι να συναλλασεσαι. Υγιης επιχειρηματιας, με μερακι και αγαπη για το αντικειμενο του ( απαραιτητο συστατικο επιτυχιας, νομιζω), με πεισμα , πατερας αξιος ( καθολου δεδομενο και αυτονοητο) και παντοτε κοντα στο. Σωμα, οποτε χρειαζοταν.
    Ειναι ρε παιδι μου απο τις περιπτωσεις που …χαιρεσαι που υπαρχουν.
    Καλη επιτυχια κ. Αγγελικακη σε ολα σας τα καθηκοντα, προεξαρχοντος αυτου της πατροτητας.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.