Απολογισμός κάλυψης Ε.Ε.Σ. Πατρινού Καρναβαλιού 2013

 

21/3/2013

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η ανταπόκριση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην αντιμετώπιση των εκατόν εβδομήντα επτά (177) εκτάκτων περιστατικών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών του Πατρινού καρναβαλιού 2013.
Από τα εκατόν εβδομήντα επτά (177) ανωτέρω έκτακτα περιστατικά, έντεκα (11) χρειάσθηκε να διακομιστούν στα νοσοκομεία της περιοχής με τα ασθενοφόρα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αναλυτικά τα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν είχαν ως εξής :

 • Παθολογικά 23
 • Οφθαλμολογικά 9
 • Εκδορές 35
 • Θλαστικά Τραύματα 29
 • Ορθοπεδικά 44
 • Αναπνευστικά 5
 • Νευρολογικά 1
 • Εγκαύματα 9
 • Μέθη 22

  Πατήστε για Μεγέθυνση

  Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για την αντιμετώπιση όλων των παραπάνω εκτάκτων περιστατικών διέθεσε τρία ασθενοφόρα, ένα διασωστικό όχημα πλήρως εξοπλισμένο με εξοπλισμό διάσωσης, ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού, μία διασωστική μοτοσικλέτα και τον απαραίτητο διασωστικό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.
  Επίσης, από την Παρασκευή, στο άνω μέρος της πλατείας Γεωργίου λειτουργούσε υγειονομικός σταθμός στελεχωμένος με Εθελοντές Σαμαρείτες Ιατρούς, Σαμαρείτες και Διασώστες καθώς και κέντρο επιχειρήσεων για το συντονισμό του έργου των Εθελοντών.

  Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστεί θερμά την INTERAMERICAN Υγείας Πατρών για την διάθεση ενός ασθενοφόρου με τον οδηγό του, το Ε.Κ.Α.Β., την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Δήμο Πατρέων, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων, το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Παναγία η Βοήθεια”, του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”, του “Καραμανδανείου” Νοσοκομείου παίδων, τον κύριο Εμμανουήλ Μαρτσέκη ο οποίος βοήθησε στις ασύρματες επικοινωνίες και την εταιρία “Διανομές Δυτικής Αχαΐας” για την διάθεση εμφιαλωμένου νερού στους Εθελοντές.

  Επίσης ένα μεγάλο “ευχαριστώ” απευθύνει η Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, Ανδριάνα Φιλοπούλου, στους 137 ακούραστους Εθελοντές Σαμαρείτες Ιατρούς, Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες, που με επαγγελματισμό προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.

  Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πάτρας, Ε.Ε.Σ

 • Κάντε το πρώτο σχόλιο

  Υποβολή απάντησης

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


  *


  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.