Τοποθέτηση 4 νέων υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας στη Μεσσηνία

 

24/9/2015

Είκοσι τρεις νέες υδατοδεξαμενές ανοικτού τύπου για πυροπροστασία προμηθεύεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα τοποθετηθούν σε σημεία που έχει υποδείξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία της κάθε περιοχής.
Από αυτές, τέσσερις θα τοποθετηθούν στη Μεσσηνία, έξι στην Αρκαδία, δύο στην Αργολίδα, πέντε στην Κορινθία και έξι στη Λακωνία.

Σε 5 μήνες
Οι 23 υδατοδεξαμενές ανοικτού τύπου θα είναι δυναμικότητας 40.000 λίτρων και τις προηγούμενες ημέρες υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση με τη ανάδοχο εταιρεία «AQUASTAR», ύψους 77.004 ευρώ, για την προμήθεια και την εγκατάσταση υδατοδεξαμενών για πυροπροστασία και των πέντε νομών της Περιφέρειας.
Η εταιρεία έχει αναλάβει την υποχρέωση με την ανάληψη του έργου της μεταφοράς, της έντεχνης εγκατάστασης του εξοπλισμού και παράδοσης των υδατοδεξαμενών σε κατάσταση λειτουργίας.
Η διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης έχει ορισθεί σε 5 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
Η δε παραλαβή των υδατοδεξαμενών θα γίνεται, αφού αυτές εγκατασταθούν στις τοποθεσίες που έχει υποδείξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάθε περιοχής, σύμφωνα με τις  τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται, και είναι έτοιμες για λειτουργία.
Συνολικά θα διατεθούν 300.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου.

Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία ειδικότερα, από το έργο αυτό αντιστοιχεί η τοποθέτηση τεσσάρων υδατοδεξαμενών. Οι θέσεις που έχει υποδείξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και θα τοποθετηθούν οι δεξαμενές είναι:
-Μάνη: στην περιοχή της Σαϊδόνας στη διασταύρωση με το Εξωχώρι
-Στη Μαθία του Δήμου Μεσσήνης
-Στη θέση «Αβαρνίτσα» στην κοινότητα Κυνηγού του Δήμου Πύλου – Νέστορος
-Στην περιοχή Διάσσελο – Κεφαλόβρυσο του Δήμου Μεσσήνης.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι ορισμένες υδατοδεξεμανές, και μάλιστα μεγάλες, από αυτές που εγκαταστάθηκαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, μέχρι σήμερα δεν έχουν λειτουργήσει, είτε λόγω κακοτεχνιών είτε διότι δεν έχουν πληρωθεί με νερό.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Πηγή : www.tharrosnews.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.