Ενημέρωση μελών Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυρόσβεσης Διάσωσης

 

3/3/2013

Με αφορμή πρόσφατες παρεμβάσεις σε μέλη μας από τους διασπαστές, σας γνωρίζουμε, για αποκατάσταση της αλήθειας, τα εξής:

 1. Η αίτηση τροποποίησης του καταστατικού της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.) έχει συζητηθεί ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου και αναμένεται εντός των προσεχών ημερών η σχετική δημοσίευση της απόφασης.
 2. Στο συνέδριό μας, όπου συμμετείχαν 32 από τα 35 συνολικά Σωματεία-μέλη μας, παρευρέθηκε ο τότε Κλαδάρχης κ. Κανελλόπουλος. Επιπλέον, η Ομοσπονδία έχει πραγματοποιήσει πρόσφατα και παλαιότερα άπειρες επαφές με πολιτικά πρόσωπα και τη φυσική ηγεσία, όπως αποδεικνύεται και από τις ενημερώσεις μελών που είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο (βλέπετε συνημμένη την υπ’ αριθμ. πρωτ. 28/22.01.2013).
 3. Όλως ενδεικτικώς σας γνωστοποιούμε: i) ο Γενικός Γραμματέας του ΠΡΟ.ΠΟ απέστειλε στις 18/01 έγγραφο με το οποίο χαιρετίζει το συνέδριο μας αναφέροντας μάλιστα «τις δυνατότητες αξιοποίησης ιδιαίτερα των Π.Π.Υ. και των συμβασιούχων πυροσβεστών» (συνημμένο 2) ii) Το Α.Π.Σ. απέστειλε στην Ομοσπονδία τα υπ’ αρ. πρωτ. 74203 Φ105.6/04.01.2013 και 1082 Φ109.1/12.12.2012 έγγραφα αναφορικά με τους όρους εργασίας των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης (συνημμένο) iii) Ο Αρχηγός του Π.Σ. κάλεσε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να παρευρεθεί στην τελετή παράδοσης-παραλαβής Αρχηγίας Π.Σ., στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην εορτή του πυροσβεστικού σώματος καθώς και σε άλλες εκδηλώσεις iv) Μόλις προχτές και συγκεκριμένα στις 22/02/2013 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας παρευρέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών και κατάθεσε ως μάρτυρας στη δίκη μονιμοποίησης επτά (7) συναδέλφων από Κοζάνη, ΠΠΥ (άνω και κάτω των 40 ετών) και συμβασιούχων.
 4. Από την άλλη πλευρά οι διασπαστές βρίσκονται με προσωρινή διοίκηση από τις 21/06/2012 (συνημμένο 5) και δεν έχουν προχωρήσει σε εκλογές. Από τα 21 δε ιδρυτικά τους μέλη είναι άραγε κανένας άνω των 40 ετών και με Δημοτικό;
 5. Και πώς να κάνουν εκλογές όταν στο καταστατικό τους αναγράφεται ότι επιτρέπεται η διεξαγωγή εκλογών με επιστολική ψήφο, κάτι που είναι παντελώς παράνομο, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 1264/1982.
 6. Πολλά από τα μέλη τους, μάλιστα, είναι εγγεγραμμένα σε δύο σωματεία. Σύμφωνα όμως με το άρθρο 7 παρ. 1 του Ν. 1264/1982 δεν επιτρέπεται η εγγραφή σε δύο σωματεία ταυτόχρονα. Τούτο αναφέρεται και στο υπ’ αρ. πρωτ. 1293/29-11-2012 έγγραφο της ΓΣΕΕ (συνημμένο 6).
 7. Για το λόγο αυτό εξάλλου το Α.Π.Σ. με το υπ’ αριθμ. 33064 οικ. Φ.109.1/16.10.2012 έγγραφό (συνημμένο 7) ζήτησε από τους διασπαστές να του αποστείλουν:
  α) Κατάσταση εγγεγραμμένων μελών.
  β) Πρακτικά εκλογών.
  γ) Κατάσταση ψηφισάντων.
  δ) Και σε περίπτωση που ψηφίστηκε παράλληλη συνδικαλιστική ιδιότητα, ενημέρωσή τους.
 8. Απ’ ότι δε πρόσφατα μάθαμε, προσκόμισαν μόνο την κατάσταση εγγεγραμμένων μελών με 350 περίπου μέλη, δηλ. το 10% των Π.Π.Υ. ή περίπου το 7% του συνόλου των Π.Π.Υ. και συμβασιούχων. Μα απ’ όσο θυμόμαστε τα δύο σωματεία των διασπαστών ήταν συνολικά περί τα 600 άτομα. Γιατί λοιπόν το σύνολο των συναδέλφων σας έχει γυρίσει την πλάτη; Μήπως επειδή σας έζησαν και σας ξέρουν;

Συνάδελφοι,
Την εμπιστοσύνη, την ενότητα, την αλληλεγγύη την έχουμε κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια της κοινής πορείας μας μέσα από τους αγώνες.
Καλούμε τα πρωτοβάθμια Σωματεία – μέλη μας να δώσουν μια ηχηρή απάντηση στους διασπαστές και να μην ασχοληθούν περαιτέρω μαζί τους.
Τέλος, καλούμε το Α.Π.Σ. και τα αρμόδια τμήματα του να ζητήσουν από όλα τα σωματεία που δραστηριοποιούνται συνδικαλιστικά στο Π.Σ. τα σχετικά έγγραφα νομιμοποίησης τους (κατάσταση εγγεγραμμένων μελών, πρακτικά εκλογών, κατάσταση ψηφισάντων, πιστοποιητικό περί μη προσβολής αρχαιρεσιών), ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να σταματήσει επιτέλους η παραφιλολογία.

Πηγή: www.pospid.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.