Τελετή ανάληψης καθηκόντων του Αναπληρωτή Υπουργού

Βαθμολογία

25/9/2015

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαος Τόσκας ανέλαβε σήμερα (23-09-2015) τα καθήκοντά του – με αρμοδιότητα στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη – από τον απερχόμενο Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Υφυπουργού του Υπουργείου κ. Γιάννη Μπαλάφα και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε το πρωί στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης οι Α’ και Β’ Υποδιοικητές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κ.κ. Αλέξανδρος Δενέκος και Γιάννης Λιούκας αντίστοιχα, ο Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Παναγιώτης Παππάς, η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, η Φυσική Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος με επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Α. κ. Μιχάλης Τσινισιζέλης.

Επίσης, παρέστησαν ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και στελέχη και προσωπικό των φορέων του Υπουργείου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Τόσκας, κατά την ομιλία του ανέφερε:

«Κύριοι Υπουργοί,

Κύριοι Αρχηγοί,

Κυρίες και Κύριοι,

Ευχαριστούμε για την υποδοχή σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το Υπουργείο αυτό ανταποκρίθηκε κάτω από την ηγεσία αρχικά του κ. Πανούση και στη συνέχεια του κ. Μακρυδημήτρη σε δύσκολες περιόδους -σε περίοδο έντονων μεταναστευτικών ροών και σε περίοδο εκλογών και σε άλλες κρίσιμες καταστάσεις- και ανταποκρίθηκε με τρόπο σωστό και θετικό. Και ευχαριστούμε όλοι γι’ αυτή την προσφορά.

Οι κύκλοι της ζωής καμιά φορά συνδέονται, θα μου επιτρέψετε να πω κ. Καθηγητά, οι πατεράδες μας στενοί φίλοι και εμείς συναντιόμαστε τώρα και ανταλλάσουμε απόψεις στη διαδικασία τελετής παράδοσης – παραλαβής. Μπορεί καμιά φορά και κάποια πράγματα να είναι συμβολικά.

Εμείς σήμερα δίνουμε κάποιες γενικές κατευθύνσεις, λέμε κάποιες γενικές απόψεις, επιμέρους κατευθύνσεις και επιμέρους απόψεις θα δοθούν στους Κλάδους της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Υπηρεσίας Πληροφοριών σήμερα και αύριο, επομένως δεν μπαίνω αυτή τη στιγμή σε λεπτομέρειες. Όμως, εκμεταλλευόμενος τα λόγια του κ. Μακρυδημήτρη και μιας και εγώ δίδασκα στρατηγική στη Σχολή Ευελπίδων μέχρι το Γενάρη, μέχρι τις εκλογές, και εγώ πιστεύω πως πρέπει να εκμεταλλευόμαστε και τις ήττες, αλλά και τις νίκες – θα μου επιτρέψετε να πω ότι προτιμώ τις νίκες – αλλά για να επιτευχθούν αυτές οι νίκες χρειάζεται μέθοδος, οργάνωση, σκληρή δουλειά, χρειάζεται πάνω απ’ όλα πίστη σε αυτό από το οποίο εξαρτόμαστε: τον ελληνικό λαό, όπου εκεί δίνουμε λογαριασμό.

Γιατί δεν είμαστε πόλος εξουσίας εμείς, ο πόλος εξουσίας είναι ένας, ο ελληνικός λαός. Και εκεί οφείλουμε να δίνουμε λογαριασμό κάθε στιγμή. Επομένως ό,τι κάνουμε και όπως λειτουργούμε, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο πόλος εξουσίας, η υπέρτατη αρχή είναι ο ελληνικός λαός. Δεν είμαστε ούτε δύναμη καταστολής, ούτε δύναμη η οποία θα επιβάλλει στον ελληνικό λαό είτε τις απόψεις είτε τη λειτουργία. Ο ελληνικός λαός θα μας επιβάλλει και τις απόψεις και τη λειτουργία και της συμπεριφορά.

Θέλω να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Υπουργό, να ευχαριστήσω την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Υπηρεσίας Πληροφοριών και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα διάφορα προβλήματα, γιατί πάντα υπάρχουν προβλήματα και πάντα θα υπάρχουν –το θέμα είναι με ποιο τρόπο τα αντιμετωπίζεις και ποιος επωφελείται από την επίλυση των προβλημάτων.

Όπως υπάρχει ανάπτυξη και ανάπτυξη, ανάπτυξη από την οποία επωφελούνται λίγοι και ανάπτυξη από την οποία επωφελούνται πολλοί και μειώνονται οι ανισότητες, το ίδιο υπάρχει και λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και των Υπηρεσιών Πληροφοριών που επωφελεί ποιους; Εδώ είναι το θέμα. Και νομίζω είναι ξεκάθαρο ποιος πρέπει να επωφελείται από τη λειτουργία αυτών των Υπηρεσιών.

Ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή κύριε Υπουργέ και καλή συνέχεια σε όλους μας. Καλή δύναμη».

Στο πέρας της τελετής προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα στον απερχόμενο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη.

Πηγή : Πυροσβεστικό Σώμα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.