Σε πορεία ίδρυσης δύο Εθελοντικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί στο Αγρίνιο

Βαθμολογία

Η συλλογική εργασία της Ένωσής μας, σε συνδυασμό με το δυναμικό παρών των Εθελοντών Πυροσβεστών εν Ελλάδι, αποδεικνύει πως το έργο και ο κοινός σκοπός μας, αποκτά σάρκα και οστά μέρα με τη μέρα.
Μετά από την ίδρυση των Εθελοντικών Κλιμακίων στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στον Αττάβυρο Ρόδου και στη Νίσυρο, με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε, ως Ένωση, την ίδρυση αυτή τη φορά δύο Εθελοντικών Σταθμών στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Οι συντονισμένες προσπάθειες της ΠΕΕΠΣ τόσο με την διοίκηση της Π.Υ. Αγρινίου, όσο και με την Δημοτική αρχή κατέστησαν εφικτή την δυνατότητα επεκτάσεως του πυροσβεστικού εθελοντισμού στην περιοχή του Αγρινίου.

Δύο Πυροσβεστικοί Σταθμοί Β’ Τάξης, στις περιοχές Γαβαλού και Παραβόλα, αποτελούμενοι από Εθελοντές Πυροσβέστες, θα συμβάλλουν τα μέγιστα στο τομέα πρόληψης και καταστολής δασικών και αστικών πυρκαγιών, καθώς και όλων των υπολοίπων τύπων συμβάντων σύμφωνα με τις επιχειρησιακές δράσεις του Π.Σ., τμήμα του οποίου αποτελεί και εθελοντισμός, ως άμισθη μορφή πυροσβεστικής υπηρεσίας. Πολύ συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής, και ιδιαιτέρως των νέων ανθρώπων, οι οποίοι αγκάλιασαν άμεσα τις προσπάθειές μας και εξ’ αρχής στην στελέχωση των δύο αυτών Σταθμών.

Η ΠΕΕΠΣ ως Πανελλήνια Ένωση νομικά κατοχυρωμένη από την Πολιτεία αποτελείται από Εθελοντές Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος και σκοπό έχει την προώθηση και προαγωγή του υγιούς και πιστοποιημένου εθελοντισμού στο χώρο της πυρόσβεσης και της διάσωσης. Μάλιστα ο συνεχής αγώνας της σε πολυεπίπεδους χώρους, καθώς και η δυναμική υποστήριξη των μελών της, αποδεικνύουν περίτρανα το έργο της. Άλλωστε η φωνή και το «όπλο» της, είναι ο εκατοντάδες Εθελοντές, οι οποίοι ακόμα και τώρα μεσούσης της οικονομικής κρίσης, αλλά και των πολλών κινδύνων που ελλοχεύουν στο χώρο της πυρόσβεσης και διάσωσης, συνεχίζουν την ίδρυση και άλλων Εθελοντικών Κλιμακίων όπως στο Πόρο, στις Σπέτσες, την Κέα και στο Πεταλίδι Μεσσηνίας.

Η ΠΕΕΠΣ θα είναι ΠΑΝΤΑ στο πλευρό του Εθελοντή Πυροσβέστη και μπροστά στις εξελίξεις, συμβάλλοντας έμπρακτα στην ασφάλεια τόσο του κοινωνικού συνόλου όσο και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.