Αθηνά 2013 στην Πάτρα

 

17/4/2013

Στα πλαίσια του προγράμματος Αθηνά 2013 πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 2013 άσκηση ετοιμότητας από τον 1ο Π.Σ. Πατρών. Η άσκηση διεξήχθη στο 3ο Γενικό Λύκειο Πάτρας.
Το σενάριο προέβλεπε εκδήλωση σεισμού. Συνέπεια αυτού ήταν η εκδήλωση εστιών πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο και σε ημιυπαίθριο χώρο στην ταράτσα του σχολείου. Επίσης υπήρχαν τραυματισμένα και εγκλωβισμένα άτομα στο ισόγειο και την ταράτσα.
Οι πυροσβέστες έσβησαν τις εστίες με την ανάπτυξη εγκατάστασης χαμηλής πίεσης στο ισόγειο και με τον αυλό του κλιμακοφόρου στην ταράτσα. Ακολούθως απεγκλώβισαν τους τραυματίες σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και τους παρέδωσαν στο ΕΚΑΒ.

Συνολικά, το πρόγραμμα Αθηνά περιελάμβανε μνημόνια ενεργειών σε περίπτωση σεισμού και διεξήχθη σε όλα τα σχολεία την ίδια μέρα και ώρα. Μόνο στο συγκεκριμένο Λύκειο έλαβε τη μορφή άσκησης στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και για τον έλεγχο της συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων φορέων.


Ρεπορτάζ & Βίντεο γιατο Fire.gr, Μάλλιος Αλέξανδρος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.