Δελτίο τύπου από τον Όμιλο Φίλων του Δάσους

 

6/4/2013

Για δεύτερη χρονιά ο Όμιλος Φίλων του Δάσους με την πείρα που έχει αποκτήσει στον τομέα ευθύνης του μετά από 30 χρόνια παρουσίας του σε αυτήν και ειδικότερα οι ευρύτερες περιοχές της Βαρυμπόμπης,(θέση Πλατάνια και κτήμα Τατοϊου), γνωρίζοντας παράλληλα πολύ καλά την διαμόρφωση του εδάφους σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση, αλλά και όλων των δρόμων διαφυγής που υπάρχουν στην αυτήν την περιοχή και παρατηρώντας μια καθημερινή αυξητική τάση της τεράστιας συνάθροισης χιλιάδων ανθρώπων με τα οχήματα τους ατάκτως παρκαρισμένα εκατέρωθεν του στενού επαρχιακού δρόμου Αθηνών – Κατσιμιδίου Τατοϊου (στην περιοχή Βασιλικά Κτήματα) ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ.

Κάνουμε έκκληση προς όλους τους φορείς να σκεφτούν το ενδεχόμενο το τι θα μπορούσε να συμβεί εάν εκδηλωθεί μια πυρκαγιά από απροσεξία στην περιοχή αυτή. Να σκεφτούν τις συνέπειες που θα υπάρξουν με τα πυροσβεστικά οχήματα εγκλωβισμένα και ανίκανα να επέμβουν από τα ατάκτως σταθμευμένα οχήματα επάνω στο δρόμο.

Ποιες οι διαστάσεις που θα λάβει αυτή η πυρκαγιά? και τα πόσα ανθρώπινα θύματα θα υπάρξουν εγκλωβισμένα με τον πανικό να καταλαμβάνει τους επισκέπτες που θα προσπαθούν να διαφύγουν από το ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο?
Σκεφτείτε ακόμα να συμβεί ένα απλό ατύχημα, (έχει γίνει πάρα πολλές φορές) σε κάποιον από τους ποδηλάτες που κατακλύζουν τα δασικά μονοπάτια κάθε σαββατοκύριακο(και όχι μόνο), με το ασθενοφόρο εγκλωβισμένο και ανίκανο να φτάσει εγκαίρως στο ατύχημα.

Τα πολύτιμα αυτά λεπτά ίσως κοστίσουν ζωή.
Οι ευθύνες θα είναι τεράστιες και δεν πρέπει η αμέλεια να βαρύνει κανέναν.

Στην περσινή περίοδο παρόλη την αποστολή ανάλογου δελτίου τύπου προς όλους τους φορείς η μόνη συνεργασία που κατέστει (και σημειωτέων μόνο για την ημέρα της Πρωτομαγιάς) ήταν μεταξύ εμας, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού και του Τμήματος Τροχαίας Κηφισιάς, όπου με την άψογη συνεργασία μας αποφύγαμε τα χειρότερα παρόλη την (λιγότερη βάση σημερινών στοιχείων) συνάθροιση ανθρώπων και οχημάτων τότε.

Φέτος όμως οι καταστάσεις είναι ακόμα πιο δύσκολες. Καθότι χιλιάδες κόσμος έχει ενημερωθεί για τα αξιοθέατα της περιοχής με τις δυνατότητες της για μια άμεση και φθηνή επαφή με την φύση. Αυτο το ζούμε και το βλέπουμε κάθε σαββατοκύριακο.
Με βάση όμως τα στοιχεία που προκύπτουν ειναι δυσμενή λόγο της οικονομικής θέσης που έχουμε εισέρθει (όχι μόνο εμείς) σαν καθαρά εθελοντικός σύλλογος αλλά όλοι μας. Έτσι χωρίς καμία οικονομική υποστήριξη βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε την πλήρη αδυναμία μας για την οποιαδήποτε κίνηση μας με τα περιπολικά πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει ο όμιλος μας, τόσο για την επιτήρηση, αλλα πόσο μάλλον για την καταστολή κάποιου φαινομένου που ίσως προκύψει στην περιοχή, λόγο έλλειψης καυσίμων.

Παρόλο τις δυσκολίες συνθήκες οι παρουσία των μελών μας στις εγκαταστάσεις μας που ως γνωστό βρίσκονται στην καρδιά αυτής της περιοχής είναι και θα είναι συνεχείς. Θα προτείναμε και θα εκτιμούσαμε ένα κοινό σχεδιασμό όπου μέσο της συνεργασίας μας θα πετύχουμε την υλοποίηση και την διαχείριση αυτου ολοένα αυξανόμενου αυτού φαινομένου. Φαινόμενο τόσο επικίνδυνο ώστε να εγκυμονεί τον κίνδυνο να χαθούν ίσως και ζωές.

Παραθέτουμε στην διάθεση σας τα τηλέφωνα των αρμοδίων μας για θέματα σχεδιασμού, συντονισμού και επικοινωνιών του Ομίλου Φίλων του Δάσους για βοήθεια στην άμεση σύγκληση όλων των φορέων.

Πρόεδρος: Λεμπέσης Ευστάθιος (6970042025)
Υπεύθυνος συντονιστής: Κασαπίδης Αθανάσιος (6974433172)
Γεν. Γραμματέας: Κατσανδρή Σωτηρία (6981017060)

Μετά τιμής για το Δ.Σ του Ομίλου Φίλων του Δάσους.  

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.