Έρευνα για το Κέντρο Πυροσβεστικής μετά από ευρήματα του Γ.Ελεγκτή

 

28/9/2015

Παραλίμνι: Διοικητική έρευνα άρχισε η Αστυνομία για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ευθύνες για τον χειρισμό της δημιουργίας Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροσβεστών στο Παραλίμνι.

Μετά την επιστολή του Γενικού Ελεγκτή προς την Αστυνομία και τα ευρήματά του, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου υπέβαλε έκθεση στον Αρχηγό Αστυνομίας, αλλά απάντησε με σχόλια στις παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή.   Λόγω των επισημάνσεων του Οδυσσέα Μιχαηλίδη για ανέγερση σπιτιών σε χαλίτικη γη σε ζώνη προστασίας της παραλίας χωρίς τις απαραίτητες άδειες, και τον όλο χειρισμό του θέματος, αποφασίστηκε η έναρξη διοικητικής έρευνας από τον Βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας Λάμπρο Θεμιστοκλέους, που ενημερώθηκε σχετικά για το θέμα.

Ο Γενικός Ελεγκτής μετά από έρευνα είχε εντοπίσει ότι ανεγέρθηκαν υποστατικά (ξύλινα σπιτάκια) σε γη που παραχωρήθηκε για σκοπούς εκπαίδευσης των πυροσβεστών, για τη θερινή ανάπαυση των μελών της Υπηρεσίας, κάτι ανάλογο που γίνεται με τη ΜΜΑΔ στην περιοχή. Τα υποστατικά αυτά επειδή ήταν παλαιά, η Πυροσβεστική ζήτησε το 2007 να τα κατεδαφίσει και να ανεγείρει νέα, με δαπάνη του Ταμείου Ευημερίας των πυροσβεστών.   Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενέκρινε το αίτημα, με την προϋπόθεση ότι αυτά θ’ ανήκαν στο κράτος. Ωστόσο το επαρχιακό γραφείο Πολεοδομίας Αμμοχώστου ενημέρωσε την Πυροσβεστική ότι δεν επιτρέπεται καμιά ανάπτυξη σε ζώνη προστασίας της παραλίας.

Η Πυροσβεστική επέμενε και τότε της αναφέρθηκε ότι θα έπρεπε πριν ανεγείρει λυόμενα, να εξασφαλιστεί σχετική χαλάρωση από το Υπουργικό Συμβούλιο. Αντί αυτού, σημειώνει ο Γενικός Ελεγκτής σε σημείωμά του, η Πυροσβεστική προέβη σε διευθετήσεις με τον Δήμο Παραλιμνίου, κατεδάφισαν τα παλαιά σπιτάκια και προώθησαν τις ενέργειες για ανέγερση καταρχήν τεσσάρων σπιτιών, χωρίς την εξασφάλιση των σχετικών αδειών.

Η Πυροσβεστική έδωσε στον Δήμο μέρος του χαλίτικου (ως πράσινο) χωρίς όμως να υπογραφεί οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ τους. Ακολούθως προέκυψαν διαφωνίες και η Πυροσβεστική με νέο αίτημά της στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε να αντικατασταθούν τα σπιτάκια που κατεδαφίστηκαν, ώστε να εξασφαλιστούν και οι απαιτούμενες άδειες.

Γράφει: Μιχάλης Χατζηβασίλης

Πηγή : www.philenews.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.