Πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά από μηχανική βλάβη στην αναπνευστική του συσκευή

 

1/10/2015

Μια μηχανική βλάβη ευθύνεται για τη ζημία που υπέστη ένας πυροσβέστης, σύμφωνα με έρευνα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας του Eureka Springs. Ο Πυροσβέστης Rod Wasson τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στις 29 Αυγούστου, κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Grand Avenue. Υπέστη σοβαρά αναπνευστικά εγκαύματα και μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο στο Springfield, λόγω της σοβαρής του κατάστασης παρέμεινε σε αναπνευστική υποστήριξη  για περισσότερο από μία εβδομάδα.

Η έρευνα κατέληξε ότι η αναπνευστική συσκευή του Wasson αντιμετώπισε μηχανική βλάβη, προκαλώντας μειωμένη παροχή ατμοσφαιρικού αέρα. Η χαμηλή πίεση επέτρεψε την εισροή καπνού και τοξικών αερίων να εισέλθουν στην προσωπίδα του. Στη συνέχεια ο πυροσβέστης απομάκρυνε την μάσκα του προσώπου του για να αναπνεύσει, με αποτέλεσμα να υποφέρει “κρίσιμο τραυματισμό του αναπνευστικού συστήματος.”

Η έρευνα καταλήγοντας πρότεινε την άμεση αντικατάσταση στην Πυροσβεστική Υπηρεσίας ESFD των “44 αναπνευστικών συσκευών SCBA  και των 88 συνδεδεμένων φιαλών πεπιεσμένου αέρα”, καθώς η ημερομηνία συντήρησης είχε λήξει πριν πολλά χρόνια και πολλές συσκευές δεν πέρναγαν τα τεστ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρέδωσε μια επιταγή $ 10.000 στον πυροσβέστη Wasson το βράδυ της Δευτέρας. Τα χρήματα μαζεύτηκαν μέσω ενός λογαριασμού GoFundMe που είχε συσταθεί από συνάδελφο του Wasson, τον πυροσβέστη Colten Harris. Η πυροσβεστική υπηρεσία αναφέρει ότι η υγεία του βελτιώνεται συνεχώς αλλά δεν γνωρίζουν πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην υπηρεσία του.

Μετάφραση Ελεύθερη απόδοση για το Fire.gr, Ιωάννης Ρέτσιος

Πηγή : www.firerescue1.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.