Η ΕΑΠΣ έθεσε ως τελεσίγραφο στον Τόσκα το ζήτημα των απειλών σε βάρος αξιωματικών του Π.Σ.

 

2/10/2015

Στο τέλος της χθεσινής ενημερωτικής ανακοίνωσης της ΕΑΠΣ για τη συνάντηση μελών του δ.σ. με τον κ. Τόσκα και τους στενούς συνεργάτες του, υπάρχει ευθεία και σαφέστατη αναφορά στο θέμα προ ημερών ανέδειξε το bloko.gr αναφορικά με κρούσματα πολιτικού ύφους απειλών δίωξης σε βάρος αξιωματικών του Π.Σ. ( ΕΔΩ ).

Στο ρεπορτάζ με τίτλο “Υπάρχει ζήτημα απειλών σε βάρος στελεχών της Πυροσβεστικής και από ποιούς;”, γράφαμε μεταξύ άλλων ότι “στα υψίπεδα του ζοφερού παρασκηνίου διακινείται έντονα η πληροφορία ότι απειλήθηκαν αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος με υπηρεσιακό εξανδραποδισμό πάνω σε μια διαδικασία προβαρίσματος χιτώνων εξουσίας.”

Η ΕΑΠΣ στην ανακοίνωση σημειώνει ότι ζήτησε από τον κ. Τόσκα ” την διασφάλιση  από την πλευρά του, της εργασιακής ειρήνης και ομαλότητας στον πυροσβεστικό οργανισμό από τυχόν επιλογές που θα επανέφεραν στο προσκήνιο διχαστικές   πρακτικές  και παρωχημένες απόψεις του παρελθόντος.”

Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές ο υπουργός επιχείρησε να διαπιστώσει εάν υπάρχει δυνατότητα συναίνεσης ή συγκερασμού πάνω σε μια λογική διάκρισης αρμοδιοτήτων, όμως συνάντησε πλήρη και καθολική αντίδραση απέναντι σε οποιαδήποτε τέτοια προοπτική, καθώς όπως επισημάνθηκε , εγκυμονεί πολύ σοβαρός ο κίνδυνος της διασάλευσης και της ρήξης.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης.

Σήμερα το πρωί το Δ.Σ. της Ένωσής μας είχε συνάντηση με τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα. Στην συνάντησή, είχαμε την ευκαιρία να τον ενημερώσουμε διεξοδικά για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το πυροσβεστικό προσωπικό και το Πυροσβεστικό Σώμα.
Εκφράσαμε την δυσαρέσκεια μας για την πολυετή εγκατάλειψη του πυροσβεστικού οργανισμού, σε όλους τους εσωτερικούς τομείς, γεγονός που έχει αποτέλεσμα:

 • τους συναδέλφους  με μία στολή υπηρεσίας τύπου ‘πλύνε -βάλε”, χωρίς χορηγήσεις Μέσων Ατομικής Προστασίας
 • την επιχειρησιακή δράση χωρίς να καλύπτεται από θεσμοθετημένους κανόνες υγείας και ασφάλειας
 • τα πυροσβεστικά οχήματα γηρασμένα σε μεγάλο ποσοστό και με πολλά από αυτά με φθαρμένα ελαστικά
 • τον εθνικό εναέριο πυροσβεστικό στόλο μικρό και γηρασμένο
 • το πυροσβεστικό προσωπικό τριχοτομημένο και διαφορετικής επαγγελματικής αξιοποίησης
   
  Επίσης εκθέσαμε στον κ. Υπουργό τις απόψεις μας για την επίσης μεγάλη θεσμική υστέρηση
   

 • στην κεντρική διοικητική οργάνωση του Π.Σ.
 • στην πυροσβεστική εκπαίδευση
 • στο θεσμικό πλαίσιο μεταθέσεων
 • στο θεσμικό πλαίσιο κρίσεων και προαγωγών
 • στην εξέλιξη των χαμηλοβάθμων (βαθμολόγιο)
   
  Τέλος ζητήσαμε την παρέμβαση του κ.Υπουργού στο ζήτημα της διάσωσης του επικουρικού μας ταμείου καθώς και την διασφάλιση  από την πλευρά του, της εργασιακής ειρήνης και ομαλότητας στον πυροσβεστικό οργανισμό από τυχόν επιλογές που θα επανέφεραν στο προσκήνιο διχαστικές   πρακτικές  και παρωχημένες απόψεις του παρελθόντος. Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός  μας δήλωσε την πρόθεσή του για την προώθηση στα πλαίσια του εφικτού των βέλτιστων λύσεων για την επίλυση των προβλημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος.
   
  Πηγή : eapsgr.blogspot.gr , www.bloko.gr

 • Κάντε το πρώτο σχόλιο

  Υποβολή απάντησης

  Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


  *


  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.