Αρχηγός Πυροσβεστικής PC Game

 

Μετά από πολύ καιρό επιτέλους εμφανίστηκε στην αγορά και ένα παιχνίδι για υπολογιστή που να αφορά πυροσβέστες ή μελλοντικούς πυροσβέστες.
Η εταιρία MonteCristo διέθεσε στη ελληνική αγορά μέσω της Infogrammes το παιχνίδι για PC , Fire Chief (Αρχηγός Πυροσβεστικής).

Δοκιμάσαμε λοιπόν αυτό το παιχνίδι και σας το παρουσιάζουμε όσο πιο αναλυτικά γίνεται.. Το Fire Chief είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής – δράσης για ένα παίκτη μόνο, δεν προσφέρεται δηλαδή για δικτυακό παιχνίδι ( multiplayer game). Περιλαμβάνει 10 επίπεδα στα οποία καλείστε ως αρχηγός της Πυροσβεστικής να δώσετε λύσεις και να καθοδηγήσετε τους πυροσβέστες, τα οχήματα, και τους ειδικούς διασώστες να φέρουν εις πέρας όλων των ειδών τα συμβάντα.

Αν και μερικές φορές όταν παίζαμε το παιχνίδι είχαμε την εντύπωση ότι ο Νόμος του Merfy εφαρμόζετε επάνω μας ( αν είναι να πάει κάτι άσχημα, θα πάει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ) το σενάριο ακόμα και στην πιο εύκολη επιλογή δημιουργεί πολλές φορές το απόλυτο χάος , εκρήξεις , σεισμοί λιμοί και καταποντισμοί!
Βέβαια οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι σε κάποιους (συμπεριλαμβανόμενου και του γράφοντος) αρέσει αυτό !

Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν υπάρχουν 10 διαφορετικά επίπεδα που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε όπως πυρκαγιές και διασώσεις σε αστικά συμβάντα, σιδηροδρομικά ατυχήματα , τοξικά απόβλητα, δασικές πυρκαγιές, διαρροές υγραερίων και άλλα πολλά, συνολικά υπάρχουν στα 10 επίπεδα 34 διαφορετικές αποστολές για εσάς.

Έχετε στην διάθεση σας πυροσβέστες, διασώστη πυροσβέστη (EMS – PHTLS), ειδικό σπεσιαλίστα για κοπές μέταλλων και απεγκλωβισμούς, αξιωματικό για ειδικές αποστολές, σπεσιαλίστα τύπου ΕΜΑΚ που μπορεί να ανεβαίνει εκεί που οι άλλοι πυροσβέστες δεν τα καταφέρνουν και φυσικά οχήματα.
Στα οχήματα συμπεριλαμβάνεται όλη η έξοδος, 5τονο με κανονάκι, όχημα 15τονο (tanker), κλιμακοφόρο όχημα, βραχιονοφόρο με κανόνι, ασθενοφόρο κλπ…

\\\ Μας έκανε μεγάλη εντύπωση το φαινόμενο της διάδοσης της φωτιάς, το έχουν σχεδιάσει τόσο όμορφα που πραγματικά αν ξεχαστείτε η φωτιά εξαπλώνετε δραματικά γρήγορα όπως και στη πραγματικότητα. Προσοχή στους πυροσβέστες σας διότι μένουν γρήγορα από οξυγόνο οι συσκευές τους και πρέπει φυσικά να τους εφοδιάζετε και με νερό.
Μέσα στις αποστολές σας πρέπει να κάνετε διάσωση, πυρόσβεση, να σώσετε πολύτιμα έγγραφα μέσα από τα χρηματοκιβώτια βιομηχανίας ταυτόχρονα να αποφύγετε την έκρηξη στις φιάλες προπανίου ψύχοντας με άφθονο νερό το χώρο αλλά και να προσέξετε να γίνει και ο σωστός εξαερισμός του χώρου.

Κακή εντύπωση μας έκανε σε μεγάλο βαθμό η κίνηση και οι εντολές ειδικά στα οχήματα. Για όσους έχουν παίξει άλλα παιχνίδια τύπου Age of Empires ή Rise of Nations γενικώς παιχνίδια στρατηγικής γνωρίζουν ότι τα οχήματα ακόμα και οι παίκτες για να τα οδηγήσεις σε ένα σημείο αρκεί να τα επιλέξεις και να κάνεις κλικ στο σημείο που επιθυμείς να μεταβούν.
Δυστυχώς στο Fire Chief πρέπει στην κυριολεξία να τα οδηγήσεις τραβώντας τα με το ποντίκι ! μπορεί σε κάποιους να φανεί αυτό όμορφο και πρόκληση αλλά πιστέψτε μας μόλις δυσκολέψουν τα πράγματα λόγω σεναρίου αυτό ακριβώς το πρόβλημα θα σας σπάσει τα νεύρα !

Θα έπρεπε κατά την άποψη μας το συγκεκριμένο να το φτιάξουν γιατί χαλάει όλη την καλή εικόνα του παιχνιδιού όπως άλλωστε και το ότι δεν υπάρχει κάπου μίνι χάρτης να βλέπεις τους πυροσβέστες σου, αν τους χάσεις πρέπει να ψάχνεις όλο το χάρτη στο παιχνίδι να τους βρεις ( επειδή είναι 3d game είναι δύσκολο να καταλάβεις που τους έχεις αφήσει τους πυροσβέστες σου ).

Το σενάριο είναι πραγματικά βγαλμένο μέσα από την ζωή και περιέχει πολλές αλήθειες και αυτό ήταν κάτι που μας άρεσε πολύ. Αν και πολλές φορές ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας αξίζει να το προσπαθήσετε. Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι πραγματικά σε βοηθάει να καταλάβεις δύο πράγματα !

1. Πόσο δύσκολο είναι να διαχειρίζεσαι καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και να ηγείσαι πολλών δυνάμεων .
2. Την δυναμική που έχουν όλες οι ύλες και πως συμπεριφέρονται κατά την διάρκεια της καύσης (πιστεύουμε ότι αυτό είναι καταπληκτικό σημείο στο παιχνίδι)

Από άποψη γραφικών δεν μπορούμε να πούμε πως έχει να πει κάτι σημαντικό αν και τα γραφικά σε γενικές γραμμές είναι αλλού καλά και αλλού μέτρια.
Ο ήχος κινείται σε μέτρια επίπεδα αν και δεν είναι κάτι το οποίο θα προσέξετε ιδιαίτερα μιας και θα σας συνεπάρει το σενάριο του παιχνιδιού και η όλη εξέλιξη του.

Οι ενισχύσεις είναι κάτι που θα αποφασίσει το παιχνίδι αν θα σας τις προσφέρει και πολλές φορές λόγω του ότι η φωτιά εξελίσσεται ταχύτητα θα παρακαλάτε πραγματικά για ενισχύσεις μέχρι ο ήχος των σειρήνων να σας καθησυχάζει προσωρινά , καθώς τα συμβάντα ειδικά στα μεγάλα επίπεδα γίνονται όλο και δυσκολότερα .

Σε γενικές γραμμές το Fire Chief είναι ένα παιχνίδι τίμιο και προσφέρει πολλές συγκινήσεις και πιστεύουμε ότι αξίζει πραγματικά έστω για μια φορά να το παίξετε στον υπολογιστή σας.

Αποτελέσματα με άριστα τα 5


Γραφικά
Ήχος
Σενάριο
Game play
Ταχύτητα
Επιλογές Αναβάθμισης
Multiplayer
Single Player
Τιμή

Πληροφορίες :
Ευχαριστούμε τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου για το προϊόν που μας διέθεσαν προς παρουσίαση και αξιολόγηση του οίκου Monte Cristo Games.

\\\

\\\

2 Comments

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.