Πανευρωπαϊκή διοργάνωση από Σπάυ και Fedenatur στην Ηλιούπολη

 

10/6/2013

Ο Πρόεδρος της FEDENATUR (European Federation of Metropolitan and Periurban Natural and Rural Areas), Ομοσπονδίας 36 δασικών πάρκων από 8 χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ελλάδα, Πολωνία και Τσεχία), Sliman Tir εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) Νίκο Χαρδαλιά, Δήμαρχο Βύρωνα, για τη συνδιοργάνωση της ετήσιας ημερίδας και Γενικής Συνέλευσης των Μελών για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον ΣΠΑΥ και τη FEDENATUR.

Πατήστε για μεγέθυνση

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ηλιούπολης στις 6 Ιουνίου, με την παροχή οκτάωρης ταυτόχρονης διερμηνείας σε 5 γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και ελληνικά), η ποιότητα της οποίας σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά από Έλληνες και ξένους. Την ημερίδα χαιρέτισαν μεταξύ άλλων οι Πρόεδροι του ΣΠΑΥ και της FEDENATUR, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος αλλά και οι διατελέσαντες Πρόεδροι του ΣΠΑΥ Λεονάρδος Χατζηανδρέου και Χαράλαμπος Σκούρτης, τέως Δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής και Χολαργού αντίστοιχα, με εμφανή συγκίνηση.

Πατήστε για μεγέθυνση

Το περιεχόμενο της ημερίδας με θέμα «Η αλληλεπίδραση με την κοινωνία: Πρόκληση & Ευκαιρία για τις Περιαστικές Φυσικές περιοχές», υποστηρίχθηκε από δύο εκλεκτά πάνελ Ελλήνων και ξένων επιστημόνων και εκλεγμένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την πρώτη ενότητα με θέμα «Πώς να ανταπεξέλθουμε στις νέες απαιτήσεις της κοινωνικής χρήσης στα περιαστικά πάρκ» συντόνισε η Καθηγήτρια Δασολογίας Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού Δρ. Θέκλα Τσιτσώνη, με συμμετοχή των Isabelle Sévère, Πρόεδρου της Arche de la Nature Le Mans (Γαλλία), Marià Marti, Διευθυντή του Parc Natural de la Serra de Collserola (Ισπανία), Riccardo Gini, Διευθυντή του Parco Nord Milano (Ιταλία), Gilbert Luc Devinaz και Didier Martinet, Πρόεδρου και Διευθυντή, αντίστοιχα, του Grand Parc Miribel Jonage (Γαλλία).

Πατήστε για μεγέθυνση

Τη δεύτερη ενότητα με θέμα «Η σημασία της κοινωνικής συνεργασίας στη διαχείριση των περιαστικών περιοχών με σκοπό τη διασφάλιση του μέλλοντός τους» συντόνισε η Περιβαλλοντική Συντάκτρια του ΣΚΑΪ Κατερίνα Χριστοφιλίδου, ενώ εισηγήσεις παρουσίασαν οι Κωστής Παπαδόπουλος, Αντιπρόεδρος ΣΠΑΥ, Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης, Κωνσταντίνος Σερράος, Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου, Pierre Dhenin, Διευθυντής του Espace Naturel Lille Métropole (Γαλλία), Pasquale Maria Cioffi, Διευθυντής του Parco Agricolo Sud Milano (Ιταλία), και Σταύρος Σαλαγιάννης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας Δασοπυρόσβεσης.

Για το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΥ
Φλοράν Σελάϋ (6974367821)
Τηλ: 210.7650413
Φαξ: 210-7650414
E-mail: press@spay.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.