Η Π.Ε.Ε.Π.Σ μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εθελοντών Πυροσβεστών των Η.Π.Α.

 

Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. με ιδιαίτερη τιμή και χαρά ανακοινώνει, πως είναι πλέον επίσημο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εθελοντών Πυροσβεστών των Η.Π.Α. (National Volunteer Fire Council – NVFC). Το N.V.F.C. ιδρύθηκε το 1976 και είναι μία παναμερικανική ένωση εθελοντών, η οποία εκπροσωπεί περί τους 800.000 εθελοντές πυροσβέστες και διασώστες/παραϊατρικούς στο αντιπροσωπευτικό ποσοστό του 71% της συνολικής δύναμης των ΗΠΑ.

Το N.V.F.C.  μεταξύ άλλων:

·         Εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εθελοντών στο Αμερικανικό Κογκρέσο, τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και τους πολιτειακούς οργανισμούς σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

·         Προωθεί την παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης των μελών της.

·         Συμμετέχει στις εθνικές επιτροπές προτύπων σχεδίων πυρασφάλειας.

Το N.V.F.C.  με την πάροδο των χρόνων, κατάφερε να ενώσει όλους τους εθελοντές πυροσβέστες των ΗΠΑ και να γίνει μια ισχυρή φωνή με παγκόσμια εμβέλεια, προάγοντας το έργο τους στα μέγιστα, καθώς εξυψώνει το ηθικό των εθελοντών, τους καταρτίζει και τους προετοιμάζει, ώστε να προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων έναντι του κοινωνικού συνόλου.

Η ένταξη της Π.Ε.Ε.Π.Σ.  ως Μέλος δίνει μεταξύ άλλων την δυνατότητα:

·         Πρόσβασης στο τομέα  πολιτιστικών ανταλλαγών του N.V.F.C. παρέχοντας συνδέσεις με τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς σε επισκέψεις στις Η.Π.Α..

·         Συμμετοχής στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του N.V.F.C.

·         Πρόσβαση σε διαδικτυακή εκπαίδευση και σε ευκαιρίες δικτύωσης και ανταλλαγής πληροφοριών

Μέσα στη δύνη της οικονομικής κρίσης και της κοινωνικής αποδόμησης, γι’ άλλη μια φορά ο Έλληνας Εθελοντής βρίσκει την αναγνώριση που του αξίζει, εξυψώνοντάς τον ανάμεσα στις μεγαλύτερες εθελοντικές πυροσβεστικές ομοσπονδίες παγκοσμίως.

 

Η Π.Ε.Ε.Π.Σ., ως εκπρόσωπος  του υγιούς πυροσβεστικού εθελοντισμού στην πατρίδα μας, συνεχίζει το έργο της με εξωστρέφεια και με αμέριστη συμπαράσταση στα ζητήματα και προβλήματα του εθελοντή.

Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.