Παρέμβαση για πενταετή πυροσβέστη από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

 

6/10/2015

Την παρέμβαση τού αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη ζητούν τα μέλη της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών, προκειμένου πενταετής συνάδελφός τους, που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ενώ ώρα υπηρεσίας, να τεθεί σε μόνιμη διαθεσιμότητα:

Κύριε Υπουργέ

Στις 08/10/2013, συνάδελφος μας 5ετούς θητείας που υπηρετεί στην Π.Υ. Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια ανάληψης καθηκόντωντου σε δασικό περιπολικό, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο συνάδελφος αφού υπέστη σοβαρή βλάβη, συνέπεια του τροχαίου ατυχήματος, έχει κριθεί «ανίκανος για εργασία» από την υγειονομική επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας Μυτιλήνης και έχει λάβει από τον ασφαλιστικό του φορέα (ΙΚΑ) το μέγιστο αριθμό αναρρωτικών αδειών που δικαιούται (720 ημέρες ).

Το διάστημα των δύο ετών που διήρκεσε η αναρρωτική του άδεια, δεν ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες από την υπηρεσία, προκειμένου ο συνάδελφος να τεθεί σε μόνιμη διαθεσιμότητα όπως δικαιούται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία  (νόμος 1339/1983 και νόμος 3938/2011)και για λόγους για τους οποίους δεν φέρει ο ίδιος καμιά ευθύνη.

Αύτη τη στιγμή ο συνάδελφός μας για να μην θεωρηθεί «αδικαιολογήτως απών» από την υπηρεσία του, αφού η αναρρωτική του άδεια έχει λήξει από 24 Σεπτεμβρίου,  αναγκάστηκε να πάρει άδεια άνευ αποδοχών μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να έχει στερηθεί κάθε οικονομική απολαβή και να μην μπορεί να καλύψει ούτε την φαρμακευτική αγωγή του.

Κύριε Υπουργέ

Ο συνάδελφος μας αυτή τη στιγμή, εκτός από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές του ανάγκες.

Ζητάμε την παρέμβασή σας, προκειμένου να μεριμνήσει το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα του συναδέλφου, όπως άλλωστε προβλέπεται και από την ισχύουσα νομοθεσία για τους παθόντες ένεκα της υπηρεσίας.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Τα του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Βλάχος Δημήτρης – Ζαμπάτης Σπύρος

Πηγή : www.bloko.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.