Ασθενοφόρα στη Σουηδία στέλνουν στο νοσοκομείο ζωτικά στοιχεία σώζοντας ζωές

 

8/10/2015

Με την αποστολή των ζωτικών παραμέτρων του ασθενή από το ασθενοφόρο. θα μπορούν οι γιατροί από το νοσοκομείο να υποστηρίζουν τους διασώστες και να προετοιμάζουν έγκαιρα τα εξωτερικά ιατρεία.

Η περιφερειακή διοίκηση της Στοκχόλμης εξόπλισε τα περίπου 100 ασθενοφόρα της με ηλεκτρονικό σύστημα που σώζει ζωές. Η συμβουλευτική και εταιρεία παροχής υπηρεσιών – CSC υπενθυμίζει ότι το εν λόγω σύστημα έχει εξελιχθεί και δοκιμαστεί. Η νέα τεχνική θα συνδέει μελλοντικά σε πραγματικό χρόνο τα ασθενοφόρα με το νοσοκομείο και θα στέλνει καθοδόν ζωτικές παραμέτρους του ασθενή. 

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν οι γιατροί από το νοσοκομείο να υποστηρίζουν τους διασώστες και να προετοιμάζουν έγκαιρα τα εξωτερικά ιατρεία. «Κατά τη μεταφορά του ασθενούς θα μεταφέρονται τα δεδομένα μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας από το ασθενοφόρο στα επείγοντα του νοσοκομείου μέχρι και το καρδιολογικό τμήμα», εξηγεί ο Claus Schünemann πρόεδρος της διοίκησης του CSC Γερμανίας.

Στη συνέχεια τα δεδομένα του ασθενή θα είναι προσβάσιμα στο σύστημα της κλινικής. «Με τον τρόπο αυτό, θα είναι δυνατή μια ταχύτερη και αποτελεσματικότερη περίθαλψη», λέει ο Schünemann. H CSC έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το σύστημα για τα ασθενοφόρα στη γειτονική Δανία. Η online-τεχνική έχει χρησιμοποιηθεί εκεί περισσότερες από 400 χιλιάδες φορές και αξιολογηθεί στην πράξη.

Πηγή : www.iatronet.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.