Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς

 

11/10/2015

H Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας , στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ημέρας επανεκκίνησης της καρδιάς διοργανώνει παρουσίαση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και χρήση αυτόματου απινιδωτή σε πολίτες.

Στόχος της ενέργειας είναι:

  • Η προσέγγιση και πληροφόρηση της κοινής γνώμης για την σημασία της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας και την αύξηση επιβίωσης των θυμάτων καρδιακής ανακοπής.
  • Η παροχή βασικών γνώσεων στην αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων.

Η εκδήλωση Θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική πλατεία της Πτολεμαϊδας σε ειδικά περίπτερα που θα στηθούν για το λόγο αυτό:

  • Την Παρασκευή 16-10-2015 από τις 17:00 έως τις 21:00
  • Το Σάββατο από τις 11:00 έως τις 17:00

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επιδείξεις αντιμετώπισης καρδιακής ανακοπής και  πρακτικές ασκήσεις σε σταθμούς δεξιοτήτων με τη χρήση προπλασμάτων και εκπαιδευτικών απινιδωτών, από μέλη της ομάδας, που είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες. Η ενημέρωση σχετικά με την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση είναι αναγκαία γιατί οποιοσδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί να κληθεί να παράσχει βοήθεια στον συμπολίτη του.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
1ο Χιλ. ΠΤΟΛΕΜΑΊΔΑΣ – ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ
Τ.Θ 42 Τ.Κ 50200
www.facebook.com/DIASOSTIKI.PTOLEMAIDAS

Πηγή :  www.edop.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.