Τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς αγώνα και θυσία

 

11/10/2015

Δώδεκα χρόνια πριν. Το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στα ΣΑ κορυφώνει τις κινητοποιήσεις του, με κεντρικό αίτημα την αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικινδύνου και ανθυγιεινού. Την  8η Οκτωβρίου 2003 μια μεγαλειώδη συγκέντρωση ενστόλων καταλήγει έξω  από το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών, στο Σύνταγμα, όπου τα Προεδρεία των σωματείων αποφασίζεται να παραμείνουν συμβολικά  όλο το βράδυ.

Η αγωνιστική διάθεση μας, ενοχλεί τον “κυβερνητικό εκσυγχρονισμό” και επιλέγεται η χρήση του κατασταλτικού μηχανισμού, με  ΜΑΤ, δακρυγόνα και χημικά για να διαλυθεί τις πρώτες πρωινές ώρες η “κακοφωνία” των ενστόλων εργαζομένων που διαδήλωναν το δίκιο τους. Οι εικόνες “ντροπής” των ενστόλων του κατασταλτικού μηχανισμού να επιτίθενται στους ένστολους διαδηλωτές, κάνουν το γύρο του κόσμου, δείχνοντας ότι το “εκσυγχρονιστικό κράτος” είχε βαθιά αποθέματα, αντιδημοκρατικής νοοτροπίας και κρατικής βίας και αυθαιρεσίας.

Τα γεγονότα  της Μαύρης 9ης Οκτωβρίου, συνεχίζονται με την ‘υψηλή κυβερνητική εντολή” για προσωπική εξόντωση της συνδικαλιστικής ηγεσίας, με την καταγέλαστη κατηγορία της “στάσης ενόπλων”, η οποία καταρρέει στην ποινική και πειθαρχική διαδικασία.

Συνάδελφοι

Το μόνο όπλο που είχαμε τότε και εξακολουθούμε να έχουμε και σήμερα είναι το δίκιο μας. Το δίκιο μας απέναντι στην  συνεχιζόμενη επί ετών αδικία, να θεωρείται ο  ένστολος εργαζόμενος,  ο παρίας του δημοσίου, με δύσκολες συνθήκες εργασίας και αμοιβή αποκομμένη από την προσφερόμενη επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία και την άφθονη υπερεργασία του. Τα γεγονότα της θλιβερής 9ης Οκτωβρίου, μέρα αγώνα κατά της κρατικής αυθαιρεσίας, όπως την ονομάζουμε, αποτελεί μια χρήσιμη παρακαταθήκη για το συνδικαλιστικό κίνημα μας.

Ο δρόμος του αγώνας και της δράσης δεν υποκαθίσταται, ούτε αντικαθίσταται. Η παθητικότητα, και η πληκτρολογική  συμμετοχή από τους οικιακούς λιμένες δεν μπορούν να αντιπαλέψουν τις αλλεπάλληλες επιθέσεις και πολιτικές επιλογές που μας ετοιμάζουν οι διαχειριστές των μνημονίων, οι αγύρτες των αγορών και οι διεθνείς κερδοσκόποι – τοκογλύφοι.

Τα γεγονότα των ημερών βρίσκονται στην ηλεκτρονική έκδοση της ΕΑΠΣ .

Πηγή : www.eaps.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.