Ο Σεφερλής πρεσβευτής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής … για την πρόληψη των πνιγμών

 

19/10/2015

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Μάρκος Σεφερλής, “χρίστηκε” Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (ΑθΝα) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας (ΕΟΥΔΑ) για να διαδώσει το άθλημα που σώζει ζωές από πνιγμό και το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Όταν αθλητισμός και τέχνη συμμαχούν για το καλό των πολιτών, το αποτέλεσμα είναι σπουδαίο! Ο τιμητικός τίτλος του Πρεσβευτή, απονεμήθηκε στον δημοφιλή ηθοποιό στο φινάλε της παράστασης “Οι 50 Αποχρώσεις του Greece“, μέσα σε καταιγισμό χειροκροτημάτων. “Ο Μάρκος είναι ταλαντούχος, ακούραστος, οικογενειάρχης και καλός άνθρωπος! Μας δανείζει τη φήμη του για προστατέψουμε την Δημόσια Υγεία από τον πνιγμό“, είπε ο Διευθυντής ΑθΝα της ΕΟΥΔΑ, Δρ. Στάθης Αβραμίδης που ασχολείται με τα ατυχήματα στο νερό στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η Ελευθερία Αβραμίδου (Ομοσπονδιακή Προπονήτρια ΑθΝα, ΕΟΥΔΑ), πρόσθεσε: “Η ναυαγοσωστική είναι άθλημα με παγκόσμιους αγώνες εδώ και δεκαετίες. Η δημοφιλία του Μάρκου θα βοηθήσει στην εξάπλωση του αθλήματος στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι που έχουμε σύμμαχό μας έναν τόσο σπουδαίο Έλληνα!“. Συγκινημένος ο ηθοποιός δήλωσε: “Αφιερώνω αυτή την διάκριση στη μανούλα μου που μου έμαθε να κολυμπώ 9 μήνες στην κοιλιά της. Ευχαριστώ για την τιμή. Ας γίνει η αρχή για να ενημερωθούμε όλοι μας για το πώς θα προστατευόμαστε στο νερό“.

Η ΕΟΥΔΑ είναι αθλητική ομοσπονδία αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και καλλιεργεί βάση καταστατικού την ΑθΝα στην Ελλάδα. Τον Δεκέμβριο θα διοργανώσει το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας από ατυχήματα στο νερό. Πληροφορίες θα αναρτηθούν στο sportlifesaving.blogspot.gr.

Με την ευκαιρία της απονομής του Μάρκου Σεφερλή, οι χιλιάδες θεατές της παράστασης ενημερώθηκαν για το Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό της Γεν. Γραμμ. Δημόσιας Υγείας που περιλαμβάνει εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, παιδικό παραμύθι, βίντεο και διατίθεται δωρεάν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με 10 οργανισμούς (A Chance for Children Foundation που ίδρυσε ο σκηνοθέτης του Baywatch, Princess Charlene of Monaco Foundation, International Swimming Hall of Fame, International Awards Giuseppe Sciacca, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΟΥΔΑ, ΕΣΔΥ, ΣΕΕΔΑ, ΠΕΝΕΛΦΑ, ΠΙΣ).

Ο “Πρεσβευτής” είναι ένας ξεχωριστός τίτλος τιμής που η Ομοσπονδία έχει δώσει μόνο σε 6 εξέχουσες προσωπικότητες σε όλο τον κόσμο, για να προάγουν την ΑθΝα με το έργο και το κύρος τους. Πρόκειται για τους Dr. David Szpilman (Σύμβουλος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διάσωσης, Βραζιλία), Dr. Kevin Moran (Καθηγητής Πανεπιστημίου, Νέα Ζηλανδία), Bob Burnside (Βραβείο Ναυαγοσωστικής International Swimming Hall of Fame, ΗΠΑ), Dr. Arturo Abraldes (Καθηγητής Πανεπιστημίου, Ισπανία), και Dr. Vicki Bafataki (Γραμματέας International Awards Giuseppe Sciacca, Ιταλία).

Stathis Avramidis, DipEd, BEd, MSc, PhD

Advisor of Health Education – Accident Prevention, General Secretariat of Public Health, Ministry of Health
Associate, Hellenic Centre for Disease Control and Prevention
Federal Director of Sport Lifesaving, Hellenic Federation of Underwater Activity

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.