Emergency 2013 Νέο Παιχνίδι Πυρόσβεσης Κριτική & Αξιολόγηση

 

Του Ιωάννη Σ. Ρέτσιου

Τα τελευταία χρόνια συχνά σας παρουσιάζω διάφορα παιχνίδια για υπολογιστή σχετικά με την πυρόσβεση και την διάσωση. Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα παλιό και ένα καινούργιο παιχνίδι στρατηγικής για πυρόσβεση διάσωση και ασφάλεια. Όταν αναφέρομαι σε παλιό και καινούργιο υπάρχει ιδιαίτερος λόγος καθώς το παλιό αξίζει όλα τα λεφτά και στο καινούργιο οι φίλοι μας οι Γερμανοί κατάφεραν και το κατέστρεψαν οδηγώντας το εμπορικά στην αποτυχία.

Ο εμπορικός τίτλος για όσους γνωρίζουν είναι Emergency 2013, και της παλιάς έκδοσης Emergency 4 First Responders. Εδώ χρειάζεται λίγο προσοχή με τους τίτλους καθώς μπορεί να μπερδευτείτε και να αγοράσετε κάποιο άλλο μην φοβάστε θα σας καθοδηγήσω σωστά αργότερα. Ξεκινώντας λοιπόν την ανάλυση του νέου τίτλου Emergency 2013, να σας ενημερώσω ότι πήρε πολύ κακές κριτικές αν και έχουν γίνει κάποιες διορθώσεις στο κώδικα που επιτρέπουν στον χρήστη ιδιαίτερα στην λειτουργία free play να κατανείμει καλύτερα τις δυνάμεις τους στο πεδίο δράσης. Βλέπετε αυτό το παιχνίδι στρατηγικής σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε μέσα από την καμπάνια αρκετές διαφορετικές αποστολές όπου καλείστε να σβήσετε φωτιές, να διασώσετε κόσμο από ερείπια, να απεγκλωβίσετε παγιδευμένα άτομα από τροχαία ατυχήματα, να δώσετε τις πρώτες βοήθειες με γιατρούς και ασθενοφόρα αλλά ακόμα και να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις αστυνόμευσης για να καταστείλετε μια διαδήλωση ή απλά να πιάσετε ληστές ή να εμποδίσετε απαγωγές.

Σε κάθε αποστολή υπάρχει η δυνατότητα να έχετε αυτό που χρειάζεστε και απλά κάνετε κλικ στο πυροσβέστη για την φωτιά κλικ στο paramedic για τον ασθενή και κλικ στον αστυνομικό για τη σύλληψη το πρόβλημα έγκειται στην απουσία βάθους στο παιχνίδι καθώς καταντάει βαρετό εφόσον ότι και να κάνεις δεν υπάρχει πρόβλημα χρόνου και όλα δημιουργούν μια ρουτίνα που σε κάνει να απεγκαταστήσεις το παιχνίδι σε λίγες ώρες.

Ένα άλλο αρνητικό που έχω να προσθέσω είναι ότι έχει σχεδιαστεί από Γερμανούς και η φιλοσοφία, ο εξοπλισμός αλλά και τα μοντέλα παραπέμπουν όλα εκεί. Νομίζω ότι η ποικιλία στην επιλογή χωρών και την προσθαφαίρεση οχημάτων και εξοπλισμού θα έδινε μια ευχάριστη νότα στο παιχνίδι. Αναφορικά με τα γραφικά στο παιχνίδι θα έλεγα ότι είναι μέτρια μέχρι καλά αν εξαιρέσεις κάποιες γωνίες και θολά σημεία. Το Gameplay είναι λίγο για γέλια καθώς οι πυροσβέστες είναι εντελώς ρομπότ σε ότι αφορά τις εντολές τόσο και οι paramedics αλλά και αστυνομικοί. Η διαφορά που έχει αυτό το παιχνίδι με τις προηγούμενες εκδόσεις είναι όντως μεγάλη σε ότι αφορά το Gameplay αλλά και την ποικιλία εξοπλισμού αλλά και τροποποιήσεων που μπορείς να κάνεις για να διασκεδάσεις μερικές ώρες σπίτι σου. Είναι πασιφανές ότι η νέα κατασκευάστρια εταιρία Quadriga Games Γερμανίας σε αντίθεση με την Sixteen Tons Entertainment, (που είναι επίσης Γερμανική) έκανε την συμπαραγωγή της με την Atari και το αποτέλεσμα ήταν άκρως καλύτερο σε πολλά σημεία. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η συμπαραγωγή αυτού του παιχνιδιού μεταξύ της Atari και της Sixteen Tons Entertainment έδωσε την δυνατότητα να τροποποιηθεί τα παιχνίδι από τρίτους όπως έκανε ο Αμερικανός Hoppah, ο οποίος επανασχέδιασε το παιχνίδι με ένα δικό του εξαίρετο mod το αποκαλούμενο Lamod όπου κάνοντας εγκατάσταση αυτή την τροποποίηση πάνω στο κανονικό παιχνίδι Emergency 4 & 911:First Responders ξαφνικά οι επιθυμίες σας γίνονται πραγματικότητα!

Πάμε λίγο πρώτα να δούμε τι περιλαμβάνει η τροποποίηση αυτή. Το Los Angeles Mod είναι μια Αμερικανική έκδοση του Emergency 4 & 911:First Responders. Η έκδοση 2.1 είναι η τελευταία που έχει βγει και περιλαμβάνει :

– Περισσότερες από 50 μονάδες που μπορείτε να παίξετε από το LAPD, LAFD, κ.α.
– Έναν ολοκαίνουργιο χάρτη για free player
– Καινούργια μοντέλα και ακριβή στις κινήσεις τους
– + 10 νέες αποστολές
– Νέες σειρήνες (επιτέλους !!)
– Στροβοσκοπικά φώτα, κατευθυνόμενα φώτα και προβολείς συμβάντος (floodlights)
– Πυροσβεστικό Σταθμό, Αστυνομικό Σταθμός και Νοσοκομείο (δεν υπήρχε στην στάνταρ έκδοση)
– Αυτόματα όπλα και βαλλιστικές ασπίδες για την αστυνομία
– Αστυνομικά μπλόκα , κώνοι ασφάλειας σκηνής και άλλα
– Ρομπότ για την ομάδα απενεργοποίησης εκρηκτικών
– Δυνατότητα να παίξετε και Multiplayer αλλά και σε περιβάλλον Lan (πολύ κέφι)

Να προσθέσω και εγώ με τη σειρά μου επειδή είχα παίξει το κανονικό παιχνίδι στην αρχή το είχα βρει αρκετά συμπαθητικό αλλά πολλά σημεία μου είχαν σπάσει τα νεύρα καθώς είτε δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του να φτιάξεις μια σωστή σκηνή ασφαλείας ή τα οχήματα αργούσαν να έρθουν ή πήγαιναν αλλού… όταν εγκατέστησα αυτή την τροποποίηση μπορούμε να πούμε ότι πραγματικά όχι μόνο ενθουσιάστηκα αλλά εντυπωσιάστηκα από τον σχεδιαστή. Σας παραθέτω δύο βίντεο για να δείτε την άφιξη συμβάντος στην στάνταρ έκδοση του παιχνιδιού και στην Αμερικανική έκδοση…

La Mode Emergency 4

Φτιάξαμε ένα βίντεο για όλους εσάς για να πάρετε μια γεύση απο την έκδοση La Mod που σου δίνει πολλές άλλες λειτουργίες στο συγκεκριμένο βίντεο παραθέτουμε ένα τροχαίο ατύχημα με σκηνή ασφαλείας και μια μικρή πυρκαγιά οχήματος στο δρόμο… (σύντομα και άλλα)

Fire Rescue News Em4 LaMod Βίντεο


Για όσους ενδιαφέρονται λοιπόν παραθέτω αρχικά τους συνδέσμους αγοράς των παιχνιδιών αυτών ξεχωριστά έτσι ώστε να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει καλύτερα. Προσωπικά προτείνω ανεπιφύλακτα την παλιότερη έκδοση όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε εντελώς δωρεάν το Lamod.

Ελάχιστες απαιτήσεις παιχνιδιού :

· OS:Windows® 2000/XP (Δουλεύει άψογα και σε Windows 7)

· CPU:1.7 GHz

· RAM:512 MB

· Video:AGP graphic card. NVIDIA GeForce3

· VideoRAM:64 MB

· Sound:DirectX® 9 compatible

· HD:1 GB

· Input:Mouse

· DirectX:DirectX® 9

Προτεινόμενο σύστημα :

· OS:Windows® 2000/XP/Win 7

· CPU:2.5 GHz

· RAM:1024 MB

· Video:AGP graphic card. NVIDIA GeForce 5700

· VideoRAM:128 MB

· Sound:DirectX® 9 compatible

· HD:2 GB

· Input:Mouse with scroll wheel

· DirectX:DirectX® 9

911: First Responders® Παλιότερη έκδοση ($19.95)

Σύνδεσμος για να κατεβάσετε το Lamod :

Emergency 2013 Νέα έκδοση (περιλαμβάνει 3 νέες αποστολές) (€ 25)

Σας εύχομαι καλή διασκέδαση αν και το παιχνίδι αυτό σε free play μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο εκπαιδευτικά δείχνοντας σε νέους την σωστή σκηνή ασφαλείας, την τοποθέτηση των οχημάτων και την σωστή κρίση διαθεσίμων πόρων.

Κριτική, μετάφραση & Αξιολόγηση για το Fire.gr, Ιωάννης Ρέτσιος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.