Εκπαιδευτική άσκηση για εθελοντικές οργανώσεις από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 

20/10/2015

Εκπαιδευτική άσκηση για τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Νοεμβρίου με ευθύνη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Όπως δήλωσε χθες η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος κ. Χαρούλα Γιασιράνη η άσκηση θα διεξαχθεί στο χώρο των κατασκηνώσεων του Προφήτη Ηλία.
Την ευθύνη για την εκπαίδευση των εθελοντών θα έχει ο κ. Ιωάννης Ρέτσιος που έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Η κ. Χαρούλα Γιασιράνη αναφέρθηκε και στην άσκηση που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάρτιο και πάλι με ευθύνη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
«Τον περασμένο Μάρτιο τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων εκπαιδεύθηκαν από αξιωματικούς της 95 ΑΔΤΕ και της Πυροσβεστικής για να έχουν καλύτερο συντονισμό στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών», δήλωσε η κ. Γιασιράνη και πρόσθεσε πως τώρα η εκπαίδευση θα αφορά διαφορετικό αντικείμενο.

«Η εκπαίδευση στη δεύτερη άσκηση θα αφορά τη χρήση του εξοπλισμού, των μέσων προστασίας και των διασωστικών εργαλείων που θα έχουν στη διάθεσή τους οι εθελοντές», δήλωσε η κ. Γιασιράνη.
Όπως τόνισε η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων θα πρέπει να εκπαιδεύονται συνεχώς για να μπορούν πάντα να αντιμετωπίζουν με επιτυχία ό,τι προκύπτει.
«Θα γίνει εκπαιδευτική άσκηση και για τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο Βόρειο Αιγαίο το αργότερο μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου», δήλωσε η κ. Χαρούλα Γιασιράνη.

Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ
Την ανησυχία του εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ κ. Αγαπητός Πάλλας για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην υπογραφή νέας σύμβασης μεταξύ της εταιρείας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου .
«Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση λειτουργίας της εταιρείας. Η προσφορά της ήταν πολύ μεγάλη για τη Ρόδο. Τελούμε σε αναμονή για την υπογραφή της νέας προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να απασχοληθεί το προσωπικό της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για άλλες 45 ημέρες. Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών, μας ανησυχεί», δήλωσε ο κ. Αγαπητός Πάλλας.

Μεγάλες ευθύνες για τον Ερυθρό Σταυρό
Στις μεγάλες ευθύνες που έχει δημιουργήσει η απόφαση για την μεταφορά της έδρας του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού στη Ρόδο αναφέρθηκε χθες η πρόεδρος του τοπικού τμήματος κ. Δ. Δελαπόρτα.
«Έχει εφαρμοσθεί Καλλικράτης και στον Ερυθρό Σταυρό. Η μεταφορά της έδρας στη Ρόδο σημαίνει για μας μεγάλες ευθύνες. Θα είναι υπό την επίβλεψή μας Δωδεκάνησα και Κυκλάδες. Το έργο που έγινε εδώ και τόσα χρόνια από τα μέλη των τμημάτων μας αναγνωρίστηκε. Μας βοήθησαν πολύ και οι κάτοικοι της Ρόδου. Τώρα χρειάζεται πολλή δουλειά», δήλωσε η κ. Δελαπόρτα.
Η κ. Δελαπόρτα αναφέρθηκε και στις εκλογές που θα διεξαχθούν για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
«Εκλογές θα γίνουν σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο για την ανάδειξη νέων διοικητικών συμβουλίων. Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 11.00 στα γραφεία της 2ης ΥΠΕ στο παλαιό νοσοκομείο», τόνισε η κ. Δελαπόρτα.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.