Ασθενοφόρα καθυστερούσαν εσκεμμένα να φτάσουν σε ασθενείς στη Βρετανία

 

31/10/2015

Έρευνα διεξάγεται στη Βρετανία για τον θάνατο 25 ανθρώπων μετά την αποκάλυψη ότι καθυστερούσε σκόπιμα η αποστολή ασθενοφόρου σε ασθενείς που μπορεί να αντιμετώπιζαν μια απειλητική για τη ζωή τους κατάσταση και χρησιμοποίησαν τη γραμμή βοήθειας για τα μη επείγοντα περιστατικά, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η εφημερίδα Telegraph έγραψε ότι η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας διεξάγει έρευνα για μια υπηρεσία ασθενοφόρων η οποία αποφάσισε μονομερώς να καθυστερεί την αποστολή ασθενοφόρων για τους ασθενείς που τηλεφωνούσαν στο κέντρο για τα μη επείγοντα περιστατικά 111. Οι υπηρεσίες αυτές προβλέπεται να στέλνουν ασθενοφόρα για όλα τα περιστατικά που χαρακτηρίζονται ως “απειλητικά για τη ζωή” ενός ασθενούς, ακόμη κι αν αυτά αναφερθούν μέσω του κέντρου βοήθειας 111, εντός οκτώ λεπτών.

Η έρευνα αφορά τουλάχιστον 25 θανάτους μετά την “μονομερή” λειτουργία από την υπηρεσία South East Coast Ambulance ενός συστήματος καθυστέρησης της ανταπόκρισης στις κλήσεις στη γραμμή 111, με τον χρόνο αναμονής σε ορισμένα απειλητικά για τη ζωή των ασθενών περιστατικά να φθάνει έως και τα 18 λεπτά, έγραψε χθες η Telegraph.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που η υπηρεσία 111 δέχεται πυρά.

Τον Ιούλιο, βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι η υπηρεσία αρνήθηκε την αποστολή ασθενοφόρου σε περιστατικά, ακόμη και όταν οι καλούντες δήλωσαν ότι παρουσιάζουν συμπτώματα που μπορεί να υποδήλωναν μια καρδιακή προσβολή. Αυτοί που χειρίζονται τις κλήσεις φέρεται ότι αναγκάζονταν να μην στέλνουν ασθενοφόρα σε ασθενείς κάποιες φορές την ημέρα λόγω μιας έλλειψης τραυματιοφορέων. Η υπηρεσία αυτή φέρεται επίσης ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω της έλλειψης επαρκούς ειδικευμένου προσωπικού.

Πηγή : www.newsbeast.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.