Πάτρα: Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας

 

31/10/2015

Σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών ενημερώνει τα μέλη του για τη δυνατότητα επιμόρφωσης μέσω προγραμμάτων με τίτλο «Τεχνικοί Ασφάλειας», που οδηγούν σε πιστοποιητικό Τεχνικού Ασφαλείας, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Εργασίας και κατάλληλο για κατάθεση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι 10 ώρες για επιχειρήσεις Γ Κατηγορίας και 35 ώρες για επιχειρήσεις Β Κατηγορίας. Στις επιχειρήσεις Γ΄ κατηγορίας με χαμηλή επικινδυνότητα όπως Εμπορικές, φροντιστήρια, εστιατόρια, ξενοδοχεία, μεταφορών, αποθηκεύσεων, πάσης φύσεως παροχής υπηρεσιών, τράπεζες, ασφαλιστικές, διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες, κ.ο.κ.) και με αριθμό εργαζομένων μικρότερο του 50, μπορεί ο ίδιος ο εργοδότης, να αναλάβει τις υποχρεώσεις του Τεχνικού ασφαλείας (ν. 3850/2010), μετά την κατάλληλη επιμόρφωση 10 ωρών.

Στις επιχειρήσεις Β΄ κατηγορίας όπως βιοτεχνίες διατροφής, συνεργεία, μηχανουργεία, ξυλουργεία, βενζινάδικα, τεχνικές εταιρίες, εργαστήρια κατασκευής μηχανημάτων, παιγνιδιών, οπτικών-φωτογραφικών ειδών, κοσμημάτων, τεχνιτών οδόντων, φαρμάκων, υφασμάτων, εκτυπωτικές, κ.ο.κ.) και με αριθμό εργαζομένων μικρότερο του 50, μπορεί ο εργοδότης ή ένας εργαζόμενος, να αναλάβει τις υποχρεώσεις του Τεχνικού ασφαλείας (ν. 3850/2010), μετά την κατάλληλη επιμόρφωση 35 ωρών, αρκεί να έχει τα απαραίτητα προσόντα π.χ. απολυτήριο τεχνικής σχολής ή άδεια άσκησης εμπειροτέχνη και μεγάλη επαγγελματική εμπειρία (τουλάχιστον 8-10 έτη αντίστοιχα, για εργοδότη ή εργαζόμενο).

Πηγή : www.patrasevents.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.