Βουλγαρία: Στους δρόμους αστυνομικοί και πυροσβέστες για τις περικοπές στις συντάξεις

 

4/11/2015

Κεντρικοί δρόμοι της Βουλγαρίας πλημμύρισαν με εκατοντάδες αστυνομικοί, πυροσβέστες και υπάλληλους σωφρονιστικών ιδρυμάτων, οι οποίοι διαδήλωσαν την Τρίτη σε κεντρικούς δρόμους της Σόφιας και σε άλλες πόλεις της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεση τους, στις περικοπές των συντάξεων και των επιδομάτων που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, ζητούν την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών Ρουχμάνα Μπαχβάροβα.

Οι αστυνομικοί, οι μισθοί των οποίων καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, δεν έχουν το δικαίωμα απεργίας ή δεύτερης δουλειάς ή συμμετοχής και ως αντάλλαγμα απαλλάσσονται από τις καταβολές εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

Οι αστυνομικοί απειλούν να συνεχίσουν σε καθημερινή βάση τις διαδηλώσεις και τους αποκλεισμούς δρόμων, καθώς οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Οικονομικών δεν οδήγησαν στην απόσυρση του σχεδίου προϋπολογισμού του 2016, που περιλαμβάνει την περικοπή της εφάπαξ πληρωμής συνταξιοδότησης με υπολογισμό τον καθαρό μισθό 10 μηνών. Τα νέα μέτρα επίσης θα περικόψουν την ετήσια άδεια μετ’ αποδοχών σε 20 από 30 μέρες και θα μειώσουν τις υπερωρίες συγκριτικά με τα χρόνια υπηρεσίας.

Τα συνδικάτα των αστυνομικών αναφέρουν ότι περισσότερα από 250 μέλη του προσωπικού που υπόκεινται στο υπουργείο Εσωτερικών παραιτήθηκαν τις τελευταίες μέρες και εκατοντάδες σκέφτονται να υποβάλλουν παραίτηση. Το υπουργείο Εσωτερικών διαθέτει τους περισσότερους εργαζόμενους στη χώρα, με 50.000 στην μισθοδοσία του. Ο Γκοράνοφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εξοικονομήσει 25 εκατομμύρια λέβα το χρόνο από τις περικοπές.

Πηγή: www.skai.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.