Είσαι σίγουρος ότι θες να γίνεις πυροσβέστης;

 

4/11/2015

Πολλοί ρωτάνε αν είναι εύκολη η δουλειά ενός πυροσβέστη, και αν αξίζουν το θαυμασμό του κόσμου! Μέσα από τα παρακάτω βίντεο διαχρονικά μπορούν αν δουν μέσα από τα μάτια πυροσβεστών τις δυσκολίες και την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, όσοι πιστεύουν ότι το επάγγελμα του πυροσβέστη δεν είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

Βίντεο από την πυρκαγιά στο Περιστέρι, Οδός 25ης Μαρτίου 78 στο Περιστέρι 19/03/2012

Video: terras77

Οι συγκλονιστικές αυτές εικόνες, όπως καταγράφθηκαν απο την προσωπική κάμερα ασφαλείας ενός Πυροσβέστη, μαρτυρούν το δύσκολο έργο των Πυροσβεστών. Όσο εύκολο και αν μας παρουσιάζεται, πρέπει να σημειωθεί οτι χρειάζεται να καταβληθούν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αντίξοες συνθήκες που δυσχερένουν το έργο της κατάσβεσης. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα την γρήγορη εξάπλωση της πυρκαϊάς σε παρακείμενες οικίες και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Απο την υψηλή θερμοκρασία τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρώς, ενας Πυροσβέστης παρόλο που έφερε τον πλήρη προστατευτικό του εξοπλισμό, επίσης υπέστει ελαφρές αλλοιώσεις στα πλαστικά του μέρη το δεύτερο όχημα που επιχειρούσε αν και βρισκόταν σε απόσταση άνω των 10 μέτρων απο τις φλόγες!
Απο την πυρκαϊά κινδύνεψαν πολίτες που διέμεναν στις γύρω οικίες καθώς και στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας.
Για ακόμα μια φορά η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής και η αυτοθυσία των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος όπου κυριολεκτικά όρμηξαν στις φλόγες απεσόβησαν οποιαδήποτε τραγική κατάληξη. Η παρουσία ενεργών καλωδίων με ρεύμα έκανε την όποια προσέγγιση άκρως επικίνδυνη για τους Πυροσβέστες.
Η κατάσβεση επετεύχθη εντός 10 λεπτών (5 λεπτά χρόνος μετάβασης και 5 κατάσβεσης) απο την αναγγελία του συμβάντος αποδεικνύοντας πόσο πολύτιμα είναι ακόμη και τα δευτερόλεπτα κατά την μετάβασή τους στο συμβάν όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.  Στην πυρκαϊά συμμετείχαν συνολικά 8 οχήματα της Πυροσβεστικής ενώ επιχειρούσαν 24 άνδρες. Η πυρκαϊά κατεσβέσθη μερικά λεπτά αργότερα απο την αρχική της εξάπλωση.

Φωτιά σε οικία στην περιοχή του Ίλιον, 12/5/2011

Video: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΟΥΦΑΣ

Φωτιά Πειραϊκή Πατραϊκή, 28/3/2012

Video:  alfiremalou

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 17:30 της Κυριακής 29/05/2011 στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής στην Πάτρα. Η φωτιά έκαψε γραφεία, αρχείο και δειγματολόγιο από τα υφάσματα που έφτιαχνε το εργοστάσιο. Ήταν η τέταρτη φορά από την αρχή του χρόνου που η Π.Υ. Πατρών κλήθηκε να αντιμετωπίσει φωτιά στο συγκεκριμένο χώρο. Να σημειωθεί πως στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου δουλεύει συνεργείο για τον πλήρη καθαρισμό του από ότι έχει μείνει μέσα (παλιοσίδερα, αγωγοί εξαερισμού, αρχείο κ.ά.)
Η Π.Υ. Πατρών επενέβη με 5 υδροφόρα και 1 βραχιονοφόρο όχημα και 15 άνδρες και κατάφερε να τη θέσει υπό έλεγχο λίγο μετά τις 22:00 της ίδιας μέρας. Όπως φαίνεται και στο βίντεο οι πυροσβέστες δυσκολεύτηκαν καθώς λόγω της ξύλινης επένδυσης της οροφής η πυρκαγιά διαδόθηκε σε μεγάλη επιφάνεια του ταβανιού και σε αρκετούς χώρους του εργοστασίου.

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Πολίχνη, 12/2/2015

Video: Lakis Vavel

Fire Rescue News

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.