«Πότε θα οριστικοποιηθεί ο κατάλογος διοριστέων Πυροσβεστών»;

 

5/11/2015

«Πότε πρόκειται να οριστικοποιηθούν οι πίνακες διοριστέων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, πότε θα καταταχθεί το προσωπικό και πότε θα γίνει νέα κάλυψη κενών σε αυτά που δημιουργήθηκαν από τις κλήσεις των 100 επιλαχόντων ιδιωτών κατά τη διεξαγωγή των υγειονομικών, ψυχοτεχνικών εξετάσεων και αθλητικών δοκιμασιών» ζητούν να πληροφορηθούν ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς κ. Κώστας Κατσαφάδος με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη.  Οι ερωτώντες βουλευτές σημειώνουν ότι τον Μάρτιο του 2015, με απόφαση του πρώην αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση, είχε συσταθεί Επιτροπή πρόσληψης πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης για την κάλυψη 232 κενών θέσεων. Ωστόσο, στην πορεία προέκυψαν μια σειρά από καθυστερήσεις και προβλήματα. Συγκεκριμένα:

-Η διαδικασία γινόταν με πολύ αργούς ρυθμούς, καθώς η εν λόγω Επιτροπή συνεδρίαζε επί δυο μήνες για μια κλήρωση 3 ατόμων, προκειμένου να καταλάβουν μια θέση.

-Ο έλεγχος για τη γνησιότητα των δικαιολογητικών για την πρόσληψη από αρμόδια επιτροπή κράτησε 3 μήνες, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον νόμο, «ο έλεγχος πραγματοποιείται αμελλητί και η απάντησή τους περιέρχεται στο φορέα που έχει υποβάλει το αίτημα το αργότερο εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής του».

-Δεν κλήθηκε ο διπλάσιος αριθμός επιλαχόντων ιδιωτών, όπως είχε συμβεί τις προηγούμενες φορές, προκειμένου να μην υπάρχουν περαιτέρω κενά από την διενέργεια των εξετάσεων.

-Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, μέχρι σήμερα, τι θα γίνει με τα κενά που προέκυψαν από τις  υγειονομικές, ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

-Δεν έχουν οριστικοποιηθεί ούτε και οι τελικοί πίνακες διοριστέων από την κατηγορία των εποχικών, ύστερα από την κλήρωση της 25ης Μαΐου 2015, παρ’ όλο που έχουν περάσει 5 μήνες.

Οι βουλευτές εκτός από την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων και την κάλυψη των κενών από τους επιλαχόντες ρωτούν ακόμη τον αρμόδιο υπουργό «γιατί, οι επιτροπές, το Αρχηγείο, αλλά και το ΑΣΕΠ δεν απαίτησαν από τις υπηρεσίες να απαντήσουν στο αίτημά τους μέσα σε 5 μέρες, όπως ορίζει ο νόμος, ποιος ευθύνεται για αυτήν την καθυστέρηση και αν υπήρξαν κυρώσεις» και επίσης «τι πρόκειται να γίνει με τους υπόλοιπους επιλαχόντες του νόμου 3938/2011».

Πηγή : www.thessaliatv.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.