Εντυπωσιακές εικόνες από άσκηση της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης

 

8/11/2015

Εντυπωσιακές εικόνες που κόβουν την ανάσα κατέγραψε σήμερα ο φακός της Νέας Τηλεόρασης σε άσκηση της  ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης . Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο του διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου, για τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ηρακλείου που οργάνωσαν το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου.

Πηγή : www.candianews.gr

1 Comment

 1.  

  Καλησπέρα σας.
  Πάρα πολύ καλή η προσπάθεια των συναδέλφων από την Κρήτη και μπράβο σας κύριοι. Το επίπεδο ανεβαίνει πανελλαδικά, είναι ορατό πλέον. Αργά μεν, αλλά σταθερά.
  Επιτρέψτε μου μόνον ένα καλοπροαίρετο σχόλιο, το οποίο με προβληματίζει πολλά έτη τώρα και θεωρώ πως επισκιάζει λιγάκι την προβολή του Σώματος προς τα έξω και δίνει την αίσθηση μιας ανασφάλειας ακόμη.
  Είναι το άδειο φορείο. Σπάνια βλέπει κανείς ασκήσεις με πραγματικό θύμα (άνθρωπο)! Γιατί;!! Πλέον το θύμα το συνοδεύουν διασώστες, ακολουθώντας διεθνή πρότυπα και πρακτικές, τα οποία ορίζουν την συνοδεία ως απαραίτητη κατάσταση για την ψυχολογική υποστήριξη του θύματος.
  Μήπως δεν εμπιστευόμαστε τα σχοινιά, μη σπάσουν και τραυματιστεί το “θύμα”; Κι ο Πυροσβέστης που κρέμεται δίπλα στο άδειο φορείο, τι θα απογίνει τότε;
  Με αυτή τη λογική ας μην κρέμεται ούτε ο Πυροσβέστης, διότι αν σπάσει το σχοινί, θα πάει κι αυτός ο έρμος…στα θυμαράκια.
  Επαναλαμβάνω, δεν έχει λογική. Όταν απλώνουμε τα σχοινιά για μια διάσωση, είμαστε απόλυτα σίγουροι για τα σχοινιά μας και τα εμπιστευόμαστε. Αλλιώς δεν τα απλώνουμε…
  Τα σχοινιά αντέχουν εκατοντάδες κιλά στατικά, εφόσον τηρούνται κανόνες και δεν παραβιάζονται όροι φόρτισης-γωνίες.
  Πιστεύω πως απλά αποτελεί κατάλοιπο πάλαι ποτέ εποχών διασώσεων, οι οποίες γίνονταν με απλά σχοινιά (κάλους), όπου δεν υπήρχε κανένας έλεγχος της κατάστασης των σχοινιών αυτών (πλην του απλού οπτικού-μακροσκοπικού), εφόσον φυσικά δεν υπήρχαν και διαδικασίες βασισμένες σε πρότυπα, διεθνείς πρακτικές και την κοινή πείρα, αν θέλετε.
  Πλέον όμως υπάρχουν όλα. Και οδηγίες χρήσης και πρότυπα διάρκειας ζωής, αναλόγως προς την χρήση-καταπόνηση αυτών και ημερολόγια συντήρησης που τηρούνται από τους υπεύθυνους χρήστες.
  Καλή τι πίστη λοιπόν το σχόλιο, να είστε καλά και να προσέχετε την ασφάλεια σας.
  ΥΓ Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε πως, πρώτα κάνουμε κάτι για να το μάθουμε εμείς καλά και να το απολαύσουμε και έπειτα να το μοιραστούμε με τους άλλους..
  Σωκράτης Παπαγεωργίου
  Πυραγός

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.