Ασυμφωνία Δήμων- Περιφέρειας για τον καθαρισμό των ρεμάτων

 

10/11/2015

Σύγχυση για το ποιός έχει την αρμοδιότητα για τον καθαρισμό των ρεμάτων ανάμεσα σε Δήμους και Περιφέρεια προέκυψε στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο του Συντονιστικού για έκτακτα γεγονότα. Στη συνάντηση από μεριάς Περιφέρειας τονίσθηκε πως την ευθύνη για τον καθαρισμό των έχουν οι Δήμοι καθώς ο Νόμος ορίζει ότι οι ορεινοί δήμοι έχουν την αρμοδιότητα αυτοί και όλοι οι ΟΤΑ στην Κρήτη είναι ορεινοί. Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι των Δήμων ανέφεραν πως ο Νόμος δεν είναι ξεκάθαρος και ότι θα πρέπει η Περιφέρεια να προχωρήσει σε καθαρισμού. Για τα υπόλοιπα ζητήματα όπως εκχιονισμούς, καθαρισμός φρεατίων, διασώσεις υπήρξε συμφωνία για την καλύτερη δυνατή συνεργασία όλων των φορέων.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΜΑΚ

Οι μετέχοντες εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την απόφαση της Πυροσβεστικής να μην ιδρύσει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στα Χανιά όπως ζητούν εδώ και χρόνια. Αυτό που προτάθηκε είναι να εκπαιδευτούν ντόπιοι πυροσβέστες και να πάρουν πιστοποίηση για τις διασώσεις που κάνει η ΕΚΑΚ, όπως επίσης και ντόπιοι εθελοντές.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βουλγαράκης, ο αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας περιφερειακός σύμβουλος κ. Κουρουπάκης, οι δήμαρχοι Αποκορώνου κ. Κουκιανάκης, Σφακίων Ζερβός, οι αντιδήμαρχοι Χανίων κ. Κεμεσίδης, Καντάνου Σελίνου κ. Φιωτοδημητράκης, Κισάμου κ. Ξυπολιτάκης, ο διοικητής της Π.Υ. Χανίων κ. Μαραγκάκης, ο αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Ραπάνης, μηχανικός του Δήμου Πλατανιά, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών.

Πηγή : www.haniotika-nea.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.