Υγειονομική και Διασωστική κάλυψη της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

 

1/10/2013

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έπειτα από αίτημα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ανέλαβε την αποκλειστική υγειονομική και διασωστική κάλυψη της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (Σότσι 2014) στην Αρχαία Ολυμπία, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.

Για το σκοπό αυτό διατέθηκε ομάδα 10 Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών και ένα ασθενοφόρο (Διασωστική Μονάδα), ενώ η συνολική δύναμη ενισχύθηκε από 2 Εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Αμαλιάδας.

Η ομάδα των Εθελοντών, λειτουργώντας υποδειγματικά παρά τις αντιξοότητες, αντιμετώπισε πλήθος περιστατικών διαφόρων τύπων και βαρύτητας, ενώ χρειάστηκε να γίνουν και 9 διακομιδές πασχόντων με το ασθενοφόρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Παράλληλα το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, από τις 21 Σεπτεμβρίου 2013 κάλυπτε με ομάδα Σαμαρειτών και Διασωστών, με την υποστήριξη ενός ασθενοφόρου (Διασωστική Μονάδα), τις δοκιμές της ανωτέρω τελετής.

Τέλος τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου καλύφθηκε από ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών, η λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη της Πάτρας, η οποία συνοδεύτηκε από τελετή στο μώλο της Αγίου Νικολάου.

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.