Εκπαίδευση της Ο.Α.Ε στην Υδραυλική Διασωστική σειρά

 

28/5/2007

Το Σάββατο 26 Μάιου 2007, έγινε η προγραμματισμένη εκπαίδευση των μελών διάσωσης της Ομάδας Aμεσης Επέμβασης του Δήμου Βύρωνα από την εταιρία Π. Ταγκαλάκης Α.Ε. πάνω στα διασωστικά υδραυλικά εργαλεία Weber Hydraulik®
Η Ομάδα Aμεσης Επέμβασης του Δήμου Βύρωνα διαθέτει υδραυλική διασωστική σειρά Weber Hydraulik® και με σκοπό την σωστή χρήση και λειτουργία της, η εταιρία Π. Ταγκαλάκης Α.Ε. μέσω του *1εκπαιδευτή – τεχνικού της κ. Ρέτσιου Ιωάννη παρείχε σεμινάριο ασφαλής χρήσης και λειτουργίας στους Τσιουγκρή Σεραφείμ (Εθ. Αρχιπυροσβέστη) , Πετρά Γεώργιο (Εθ. Αρχιπυροσβέστη) και Τασιό Γεώργιο (Εθ. Δασοπυροσβέστη) .
Οι εκπαιδευόμενοι έκαναν θεωρητικά μαθήματα πάνω στο πρωτόκολλο διάσωσης “S.A.V.E.R.” στις τεχνικές απεγκλωβισμού, στα σημεία πίεσης και φυσικά στην ασφάλεια που πρέπει να παρέχεται όχι μόνο στα θύματα αλλά και στους εμπλεκόμενους στην διάσωση. Κατόπιν ακολούθησε το πρακτικό μέρος με εκπαίδευση πάνω στην αντλία V50 turbo και στο συνδυαζόμενο εργαλείο κοπής -διαστολής SPS 330.


\\

Το Θύμα ήταν ένα Datsun του 1968

\\

Προετοιμασία για το σεμινάριο

\\

Επεξήγηση ταχυσυνδέσμων (quick couplings – relief coupling)

\\

\\

Οι *3 εκπαιδευόμενοι δημιούργησαν σημεία εισόδου ο καθένας ξεχωριστά στο όχημα “ΘΥΜΑ” (ένα παλιό Datsun) εκπαιδεύτηκαν στην θραύση κρυστάλλων στην δημιουργία ικανού χώρου για απεγκλωβισμό και στις τεχνικές κοπής και διαστολής με διασωστικά εργαλεία. Αν και κοπιαστική η εκπαίδευση άξιζε το κόπο καθώς οι εκπαιδευόμενοι έμειναν ευχαριστημένοι καθώς και η εταιρία με την σειρά της.
Στο τέλος έγραψαν multiple choice test, πάνω στο αντικείμενο που εκπαιδεύτηκαν και σημείωσαν όλοι τους ποσοστό επιτυχίας από 90% έως 100%. Οι εκπαιδευόμενοι έλαβαν *2βεβαίωση γνώσης ασφαλούς χρήσης και λειτουργίας των διασωστικών εργαλείων που κατέχουν.

\\

Επίδειξη των σημείων πίεσης απο τον εκπαιδευτή

\\

Η εκπαίδευση έχει ξεκινήσει και οι πόρτες μια προς μια αφαιρούνται

\\

Χρησιμοποιήθηκαν όλες οι τεχνικές που ήταν δυνατόν να γίνουν με συνδυαζόμενο εργαλείο

\\

Η τοποθέτηση του συστήματος προστασίας αερόσακου είναι καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους

\\

Τα απαραίτητα κοψίματα για να τοποθετηθεί το τηλεσκοπικό έμβολο

\\

Η γωνία στηριξης (Sill Support) του τηλεσκοπικού στη θέση της

\\

Το τηλεσκοπικό έμβολο μπαίνει σε λειτουργία

\\

Η Δημιουργία χώρου μεταξύ του υποτιθέμενου θύματος και του κόκπιτ του οχήματος έχει επιτευχθεί

\\

Τελικά κοψίματα για αφαίρεση οροφής

\\

\\

Αναμνηστική φωτογραφία από αριστερά πρός δεξιά Τασιός Γ., Τσιουγκρής Μ., Ρέτσιος Ι., Πετράς Γ.

Υποσημειώσεις :
1* O εκπαιδευτής κ. Ρέτσιος Σ. Ιωάννης είναι Διευθυντής του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης Προϊόντων Εκτάκτου Ανάγκης της εταιρίας Π. Ταγκαλάκης Α.Ε. , πιστοποιημένος Τεχνικός Διάσωσης (Extrication Technician ) και επίσημος εκπαιδευτής της Weber Hydraulik® για την Ελλάδα.

2* H εταιρία Π. Ταγκαλάκης Α.Ε. δεν πιστοποιεί διασώστες ή τεχνικούς διάσωσης παρά μόνο βεβαιώνει εγγράφως τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια της ότι κατέχουν τις απαιτούμενες γνώσεις για την σωστή και ασφαλή λειτουργία των εργαλείων της.

3* Οι εκπαιδευόμενοι είναι κάτοχοι γνώσεων πρώτων βοηθειών διαφόρων επιπέδων (B.L.S, P.H.T.L.S).

Ευχαριστούμε την Κοραλία Γκελέκα Ρέτσιου μέλος της Ο.Α.Ε Βύρωνα για το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλε.

Πηγές :
Weber Hydraulik® (www.weber.de)
Π. Ταγκαλάκης Α.Ε. (www.tangalakis.com)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.